BREAKING NEWS

Mjekësia shqiptare në zi! Ndërron jetë në moshë të re doktoresha e njohur (Emri)

Mjekësia shqiptare në zi! Ndërron jetë në moshë
x

Lifestyle

Lumturia nuk rrit aktivitetin seksual, por më shumë seks i bën njerëzit më të lumtur, e thotë dhe shkenca

Lumturia nuk rrit aktivitetin seksual, por më shumë seks i bën

Lumturia është një qëllim i rëndësishëm i jetës dhe për këtë arsye nuk duhet të çudit që shkenca gjithashtu dëshiron të kuptojë se çfarë i shtyn njerëzit të jenë të lumtur. Në një studim të fundit, një grup studiuesish u përpoqën të kuptojnë lidhjen midis lumturisë dhe seksit. Për ta bërë këtë, ata kërkuan nga 152 të rritur të mbajnë ditarë për të regjistruar nivelin e tyre të aktivitetit seksual dhe lumturisë.

Rezultatet (befasuese) treguan se aktiviteti seksual brenda një dite ishte i lidhur me mirëqenie më të madhe në ditën tjetër, aq më tepër i ngritur nëse seksi karakterizohej nga kënaqësi dhe intimitet i lartë. Sidoqoftë, nuk ka ndonjë marrëdhënie të kundërt, të cilën studiuesit siç e prisnin: me fjalë të tjera, nëse jeni më të lumtur nuk do të keni më shumë gjasa të bëni seks. Ose për ta thënë atë me studiuesit: "një nivel i lartë i lumturisë në një ditë të caktuar nuk është i lidhur me një rritje të probabilitetit të aktivitetit seksual në ditën tjetër".

Ky nuk është hulumtimi i parë për lidhjen midis seksit dhe lumturisë: disa kohë më parë, një hulumtim kishte nxjerrë në pah marrëdhënien midis seksit dhe lumturisë, por gjithashtu kishte treguar se si do të arrihet niveli maksimal i lumturisë me një marrëdhënie në javë, dhe më shumë të shpeshta nuk do të rritnin më tej lumturinë.

Për sa i përket lumturisë, hulumtimi më kurioz mbetet ai i një grupi studiuesish holandezë, të cilët kishin zbuluar se nuhatja e erës së një personi të lumtur i bën ata të lumtur.