Lifestyle

Mendoni se letra higjienike mbi WC publike ju mbron nga mikrobet? Ekspertët japin përgjigjen e tyre

Mendoni se letra higjienike mbi WC publike ju mbron nga mikrobet? Ekspertët

Shumë njerëz mendojnë se tualetet publike nuk janë të pastra dhe e mbulojnë me letër higjienike kur përdorin WC-në.

Por, ekspertët thonë se ky veprim nuk ka ndonjë efekt. Kapaku i tualetit thith ende baktere e viruse të vogla (mikroskopike) që mund të depërtojnë lehtësisht në letër.

Sipas ekspertëve, në këtë rast nuk përjashtohet rreziku i të qenit në kontakt të drejtpërdrejtë me mikrobet, por infeksionet merret vetëm nëse ka ndonjë plagë të hapur në trup.