BREAKING NEWS

“Kemi gati listën e kandidatëve për deputet”, Taulant Balla zbardh vendimet e rëndësishme që u diskutuan sot në mbledhjen me dyer të mbyllura të PS

“Kemi gati listën e kandidatëve për deputet”, Taulant
x

Lifestyle

Mospasja e kondicionerit mund të jetë problem, por ka një zgjidhje tepër natyrale kundër vapës dhe për të pasur ajër të freskët

Mospasja e kondicionerit mund të jetë problem, por ka një

Luftimi i nxehtësisë bëhet një kërkesë parësore në këtë periudhë kur temperaturat fillojnë të rriten, nëse ndihemi shumë të nxehtë ne gjithashtu bëhemi më pak efikas në kryerjen e aktiviteteve të ndryshme të përditshme. Kur jemi jashtë, përpiqemi mos të ekspozohemi shumë ndaj diellit, duke u strehuar në zona me hije dhe duke veshur rroba të lehta. Këshilla klasike është: mos dilni në orët më të nxehta dhe pini shumë ujë, por jo shumë të ftohtë. Pasi të jeni në shtëpi, ju mund të shijoni ajrin e kondicionuar të ftohtë.

Por, jo të gjithë kanë kondicioner, ose të paktën nuk e kanë në të gjitha dhomat. Në këtë moment është natyra ajo që vjen në ndihmë. Në fakt, ka bimë të afta të luftojnë nxehtësinë, thithin nxehtësinë në mjedis dhe pastrojnë ajrin.

Një nga këto është aloe vera, tiparet medicinale të së cilës dhe për kujdesin dhe mirëqenien e trupit tashmë janë të njohura. Kjo bimë, gjithashtu e dobishme për trajtimin e djegies së diellit, vepron si një rregullator i vërtetë i temperaturës, duke vepruar gjithashtu si pastrues.

Një bimë tjetër shtëpie e dobishme për këtë qëllim është “dracaena”, e njohur më mirë si bagazhi i lumturisë: ajo jo vetëm që freskon hapësirat e mbyllura, por është gjithashtu e aftë të thithë substancat ndotëse të pranishme në ajër.

Një tjetër bimë kundër nxehtësisë është sansevieria, ose ule shpata, e njohur për uljen e lagështisë, pastrimin e ajrit dhe çlirimin me shumicë të oksigjenit.

Një bimë e çmuar për të luftuar nxehtësinë, ideale për hapësirat në natyrë, është hedera, lulja dredhkë: e vendosur përpara dyerve, ballkoneve dhe dritareve është e mrekullueshme në filtrimin e rrezeve të diellit, duke e penguar atë të mbinxehet shtëpia.