BREAKING NEWS

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri dy vëllezër (Emrat)

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri
x

Lifestyle

Një nga vëzhgimet më të mprehta të bërë nga toka! Mahnitin shkencëtaret, arrijnë të kapin imazhin e veçantë të këtij planeti

Një nga vëzhgimet më të mprehta të bërë nga

Astronomët kanë bërë publik një imazh të ri të Jupiterit. BBC shkruan se fotografia është kapur me rreze infra të kuqe nga Teleskopi i Binjakëve të Veriut në Haëaii, dhe është një nga vëzhgimet më të mprehta të planetit të bërë ndonjëherë nga toka.

Shkencëtarët përdorën një teknikë të quajtur “imazh me fat” i cili pastron efektin mjegullues të shikimit të atmosferës së trazuar të Tokës. Kjo metodë përfshin marrjen e ekspozimeve të shumëfishta të objektivit dhe mbajtjen vetëm të atyre segmenteve të një imazhi ku ajo turbullirë është në minimum.

Kur të gjitha “goditjet me fat” janë bashkuar në një mozaik, del një qartësi që është përtej ekspozimit të vetëm. Infra të kuqe është një gjatësi vale më e gjatë se drita më e njohur e dukshme e zbuluar nga pëlqimet e teleskopit Hubble. Kjo metodë përdorur për të parë kalimin e errësirës dhe reve të hollë në majë të atmosferës së Jupiterit, për t’u dhënë shkencëtarëve mundësinë të hetojnë më thellë në punën e brendshme të planetit.

Një nga vëzhgimet më të mprehta të bërë nga