BREAKING NEWS

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap dyert’? Rama del me mesazhin e fuqishëm: Ballkani Perëndimor ofron shanse për aktorë që s’kanë qëndrim dashamirës, ja sa rrezikon Shqipëria

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap
x

Lifestyle

Nuk na lënë rehat! 7 ëndrrat më të zakonshme të shpjeguara më në fund nga psikologët

Nuk na lënë rehat! 7 ëndrrat më të zakonshme të

Gjumi, posaçërisht akti i gjumit, është një nga shtyllat më të mëdha të shëndetit fizik dhe mendor të qenieve njerëzore dhe madje edhe të shumicës dërrmuese të kafshëve.

Gjatë pushimit, trupi relaksohet ndërsa truri është aktiv, edhe pse në një shkallë pak më ndryshe se sa kur jemi zgjuar.Kjo është arsyeja pse, ndër të tjera, ndodhin ëndrrat.

Ndonjëherë ëndrrat janë filma të jashtëzakonshëm aksion me një komplot logjik dhe të ndërlidhur, dhe herë të tjera imazhe të thjeshta ose biseda jo koherente.

Për shumicën dërrmuese të njerëzve, ekzistojnë ëndrra të caktuara që përsëriten në më shumë se një rast ose madje janë të zakonshme për më shumë se një person.

Për këtë arsye, psikologëve u është dhënë detyra të shpjegojnë kuptimet e këtyre ëndrrave dhe pasojat e tyre.

Këto janë 7 ëndrrat më të zakonshme dhe interpretimet e tyre psikologjike:

1. Ëndërrimi i rënies ose humbja e kontrollit të një automjeti:

Humbja e kontrollit ose rënia në një ëndërr tregon që ju po përjetoni shumë stres me një situatë dhe, përveç kësaj, një përparim gradual drejt objektivave, edhe pse jo me të gjithë kontrollin që do të donte dikush.

Mësoni t’u besoni më shumë njerëzve të tjerë dhe lirojini pak frenat.

2. Ëndërroni sikur po fluturoni:

Do të thotë që një pushim është arritur me disa rrethana që shkaktuan presion ose stres.

Të mos kesh frikë nga përgjegjësitë dhe të marrësh vendimet e duhura për të “fluturuar” me të vërtetë në jetën reale.

Ekziston një problem që kërkon një zgjidhje, por nuk është i disponueshëm.

Edhe pse këto ëndrra janë të tmerrshme, ato në fakt tregojnë se ka potencial për të zgjidhur problemet për të marrë nën kontroll të ardhmen dhe planet që do të vijnë.

4. Ëndërroni sikur po dështoni në një provim:

Frika për të mos kaluar një test shpreh autokritikë të tepruar ose presion të tepruar ndaj vetes për të arritur arritje në jetën reale.

Zbritni pak autokritikën tuaj dhe mësoni të vlerësoni talentet, aftësitë dhe arritjet tuaja.

5. Sikur jeni pa rroba në publik

Rrobat na ndihmojnë të krijojmë një imazh të veçantë, kështu që të jesh lakuriq në publik do të thotë se diçka në realitet po krijon një ndjenjë të cenueshmërisë.

Mjaft me turp! Duhet të hapesh para të tjerëve dhe të mos pretendosh atë çfarë nuk je!

Ndoshta përjetoni shumë angazhime ose mangësi sepse nuk doni të zhgënjeni të tjerët.

Merrni parasysh nevojat tuaja para se të përpiqeni të akomodoni jetën e të gjithëve.

7. Dhëmbët lëvizin, ose ju bien

Dhëmbët simbolizojnë vendosmërinë dhe fuqinë e brendshme, kështu që nëse bien, kjo do të thotë se ka një humbje të besimit dhe vetëvlerësimit për shkak të disa situatave, shkruan meganews.al.

Mendoni me qetësi për situatën e mundshme dhe përpiquni ta zgjidhni atë, në mënyrë që të pranoni sfidën që ju jep jeta.

Nuk ka asgjë më interesante sesa bota misterioze e ëndrrave. Nga të gjitha këto ëndrra , cilën apo cilat keni haur?

Dhe, nëse përgjigjja është pohuese, a kishin ata një interpretim të përshtatur me shpjegimin e psikologëve?