BREAKING NEWS

Vjen lajmi që do të bëjë kthesën e madhe nëpër spitale! Doktorët e njohur në Itali nxjerrin detajet TRONDITËSE: Ky mjekim i ka çuar drejt vdekjes shumë pacientë të infektuar me koronavirus!

Vjen lajmi që do të bëjë kthesën e madhe
x

Lifestyle

Përse të thyhesh një pasqyrë ndjell ters? Legjenda i ka rrënjët shumë të thella, ja cila është arsyeja

Përse të thyhesh një pasqyrë ndjell ters? Legjenda i ka

Ka shumë besëtytni që besohen nga njerëzit, në një mënyrë pak a shumë të bindur: nga macja e zezë që përshkon rrugën, mos të kapërcesh një fëmijë, data 13 kur bie ditë e premte... por mbi të gjitha frika është te pasqyra që thyhet. Thuhet se kur thyhet një pasqyrë do të ketë për shtatë vjet fatkeqësi. Por, si lindi ky besim ogurzi popullor?

Duket se daton që në kohërat e romakëve të lashtë, kur gjesti i ngathët i dëmtimit të një pasqyre ishte sinonim i shëndetit të prishur. Besohej se çdo sipërfaqe reflektuese kishte veti magjike dhe kur pasqyra prishej, imazhi i personit që po pasqyronte ishte kompromentuar dhe shtrembëruar në mënyrë të pandryshueshme, duke u përkthyer kështu në shtatë vjet fat të keq.

Reflektimet e pasqyrës, në të vërtetë, synonin një përfaqësim të shpirtit të një personi, i cili gjatë thyerjes përhapej në ajër derisa të shpërndahej. Që këtu u përhap kuptimi krejtësisht negativ i besëtytnisë, që ka mbërritur i paprekur deri në ditët e sotme.