BREAKING NEWS

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik
x

Lifestyle

Prezantohet perla e dijes, ja në cilin vend është inauguruar një ndër bibliotekat më të mëdha në botë

Presidenti turk ka hapur zyrtarisht dyert e bibliotekës më të madhe kombëtare, e dekoruar me motive otomane dhe bashkëkohore, që do t’u japë mundësi njerëzve të shfletojnë miliona libra.

Ndërtimi i saj ka filluar në vitin 2016 dhe shtrihet në 125 mijë metra katrorë. Mund të vizohet deri në 5 mijë persona gjatë një dite.

Raftet janë mbi 201 km të gjatë dhe janë të ekspozuar rret 4 milionë libra të shtypura, ndërsa në formën elektronike janë në dispozicion mbi 120 milionë të tillë. Librat janë nga disa nga disa shtete dhe janë të përkthyer në mbi 134 gjuhë.

Në zemër të bibliotekës gjendet një hapësirë e veçantë që përbëhet nga 16 shtylla betoni, e njëjtë për nga numri sikurse shtetet turke përgjatë historisë. Fjala është për një hapësirë prej 3500 metra katrorë me 24 tavolina dhe koleksionin prej rreth 200 mijë librash. Në kupolën e sallës janë shkruar ajetet kuranore.

Prezantohet perla e dijes, ja në cilin vend është inauguruar

Prezantohet perla e dijes, ja në cilin vend është inauguruar