BREAKING NEWS

Pastrimi i parave, autoritetet verifikime në Londër e Athinë për llogaritë e dyshimta, të rrezikuar gjyqtarë, prokurorë dhe politikanë

Pastrimi i parave, autoritetet verifikime në Londër e Athinë
x

Lifestyle

Pse nusja qëndron në anën e majtë të dhëndrit ditën e martesës? Zbuloni arsyen, që ka një kuptim tepër domethënës

Pse nusja qëndron në anën e majtë të dhëndrit

Martesa është një ndër momentet më të gëzueshme të jetës së njeriut. Dhe në shumë vende të botës ka rite të ndryshme, por vetëm një detaj nuk ndryshon shumë, vendosja e çiftit.

Detaji interesant që deri tani nuk ishte menduar pse ndodhte, më në fund del në dritë dhe përgjigjja për pyetjen “pse nusja rri në anën e majtë të dhëndrit?” është tepër domethënëse.

Zemra është në anën e majtë të trupit të njeriut dhe nusja qëndron krah bashkëshortit të ardhshëm. Është një traditë e vjetër, antike, që daton shekuj më parë, kur burri duhet ta mbante dorën e djathtë të lirë që në rast rreziku të rrëmbente shpatën, për të mbrojtur veten dhe nusen.