BREAKING NEWS

Koronavirusi në Shqipëri, Ministria e Shëndetësisë përditëson të dhënat: Ja sa persona janë konfirmuar pozitivë në 24 orët e fundit

Koronavirusi në Shqipëri, Ministria e Shëndetësisë
x

Lifestyle

Pse shfaqet vija e zezë në barkun e një gruaje shtatzënë? Flasin ekspertët dhe i japin përgjigje pyetjes që i mundon të gjitha femrat

Pse shfaqet vija e zezë në barkun e një gruaje

Gjatë shtatzënisë ndryshimet që pëson trupi i femrës janë të shumta. Mirëpo njëra prej tyre që në jo pak raste i shqetëson ato dhe në të njëjtën kohë i bën kurioze është shfaqja e një vije vertikale në barkun e tyre.

Zakonisht fillon në pjesën e poshtme të barkut dhe vazhdon nëpër kërthizë, duke arritur disa herë lartësinë e gjoksit.

Pse dhe kur shfaqet?

Vija e errët shfaqet gjatë tremujorit të dytë dhe veçanërisht në tremujorin e tretë të shtatzënisë, ndërsa mund të qëndrojë atje për disa muaj pas lindjes.

Sipas shkencëtarëve, kjo linjë shkaktohet nga hormonet e shtatzënisë të cilat janë gjithashtu përgjegjëse për ngjyrën e errët që thithat po marrin ngadalë. Këto hormone stimulojnë qelizat prodhuese të melaninës, kështu që gratë më të errëta e tregojnë këtë vijë më intensivisht.

Mirëpo ato nuk duhet të shqetësohen fare, pasi pas ardhjes në jetë të bebit, kjo vijë zhduket vet gradualisht.