BREAKING NEWS

Dakordësia për reformën zgjedhore, reagon kryeministri Rama: Nuk është humbje për Bashën. Marrëveshja është rikthim në realitet, ka anë pozitive

Dakordësia për reformën zgjedhore, reagon kryeministri Rama: Nuk
x

Lifestyle

Qyteza e rrallë që përflitet shumë, nuk është regjistruar asnjë vjedhje dhe paratë varen në rrugë

Eibenthal është një fshat idilik i vendosur në malet Banatului të Rumanisë perëndimore. Është një vend magjepsës, por ajo që e veçon vërtet është reputacioni i tij si një "qytet pa vjedhje".

Nuk ka stacion policie në Eibenthal dhe mund të thuhet se nuk ka nevojë. Njerëzit në këtë zonë janë shumë paqësorë dhe respektues ndaj njëri-tjetrit, shkalla e krimit është dukshëm më e ulët se mesatarja.

Qyteza e rrallë që përflitet shumë, nuk është

Vjedhjet, për shembull, janë praktikisht joekzistente, dhe është e zakonshme që njerëzit të lënë çanta me para që varen në shirita ose gardhe në rrugë, për personin e dorëzimit të bukës. Ai ndalon, merr paratë dhe lë numrin e kërkuar të bukëve. Në mbi 20 vjet, askush nuk është ankuar për vjedhje të parave.

"Makina që sjell bukën mbërrin çdo dy ditë dhe unë blej 4-5 bukë. Vendos sasinë e saktë të parave në çantë, ose lë një shënim me aq bukë sa dua dhe shpërndarësi lë porosinë”, -u tha një banor gazetarëve. "Asnjëherë nuk kemi pasur ndonjë problem dhe unë kurrë nuk kam dëgjuar për të humbur para ose bukë”.