Lajme të tjera
BREAKING NEWS

“3 programe të reja nxitjeje të ...”, kryeministri Rama bën publik vendimin më të fundit të qeverisë dhe jep lajmin e mirë

“3 programe të reja nxitjeje të ...”, kryeministri Rama
x

Lifestyle

“Robokopët” kinezë janë përhapur nëpër rrugë, për të identifikuar njerëzit që mund të jenë të infektuar me koronavirus

Policët kinezë janë pajisur me helmeta të inteligjencës artificiale të stilit “RoboCop”, të cilat automatikisht mund të identifikojnë njerëz që mund të kenë koronavirusin.

“Robokopët” kinezë janë përhapur nëpër

Helmetat u krijuan nga firma teknologjike “Kuang-chi” dhe janë përdorur në disa qytete kineze, përfshirë Shanghai, Chengdu dhe Shenzhen. Helmetat janë të pajisura me IA dhe janë kanë një aparat fotografik i cili mund të skanojë temperaturat e trupit të kujtdo në një rreze prej pesë metrash.

Një alarm i vogël shkaktohet kur dikush skanohet me një temperaturë trupi më të lartë se 37.3 gradë celsius. Kororja ka një altoparlant i cili e lejon atë të "flasë", duke u thënë kalimtarëve "temperatura maksimale e trupit është 36.4 gradë Celsius, ju lutemi kaloni".