BREAKING NEWS

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora
x

Lifestyle

Shkollat morën një vendim të rëndësishëm, do të ndikojë në aktivitetet sportive dhe fëmijëve nuk do t’u pëlqejë aspak

Shkollat morën një vendim të rëndësishëm, do

Trajnerët janë këshilluar që mos të përfshijnë fare stërvitje për fëmijët e shkollës fillore në Angli, Irlandën e Veriut dhe Skoci, për të parandaluar rreziqet e mundshme shëndetësore.

Shoqatat e futbollit të këtyre tre vendeve kanë azhurnuar udhëzimet e tyre lidhur me përdorimin e topit në stërvitje, për ndeshjet mes fëmijëve të moshës nën 12 vjeç dhe për ata 16 vjeç.

Sipas një studimi të realizuar një vit më parë, futbollistët profesionistë kishin tre herë e gjysmë më shumë gjasa të vdisnin nga ndonjë sëmundje neurodegjeneruese, sesa moshatarët e popullatës së përgjithshme.

Studimi nuk ka identifikuar një shkak për këtë rrezik të rritur, por goditja e përsëritur i topit me kokë dhe lëndimet e tjera janë identifikuar si faktorë të mundshëm.