BREAKING NEWS

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri dy vëllezër (Emrat)

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri
x

Lifestyle

Të përdoren si zakonisht, apo duhet të ndryshojmë rutinë? Koronavirusi dhe kondicioneri, cilat janë rregullat që duhen ndjekur

Të përdoren si zakonisht, apo duhet të ndryshojmë

Nuk ndodh asgjë, apo janë vërtet të rrezikshëm? A mund t'i përdorim si gjithmonë, ose duhet të ndryshojmë zakonet tona? Mbyllur në shtëpi për disa javë, në përputhje me bllokimin e imponuar për shkak të pandemisë nga Covid-19, përveç tamponëve dhe maskave u zhvillua gjithashtu një diskutim i madh në lidhje me përdorimin ose jo të sistemeve të ftohjes dhe ajrit të kondicionuar, pasi këto mund të jenë një mjet për përhapjen e virusit në ambiente të brendshme. Me fazën 2 që sapo filloi, dhe për shkak të nxehtësisë së verës vetëm rreth qoshes, Shoqëria Italiane e Mjekësisë së Mjedisit jep këshilla dhe këshilla të dobishme për t'u ndjekur për të qëndruar në ambient të sigurt.

"Në hapësira të mbyllura të hapura për publikun, ndjekja e rregullave të distancimit dhe përdorimit të të gjithë maskës është një domosdoshmëri, por në të njëjtën kohë ne nuk mund t'i kalojmë muajt e ardhshëm të verës duke vuajtur nga nxehtësia në shtëpitë tona ose në vendin e punës. Prandaj është e nevojshme të ndjekim disa rregulla të thjeshta që na lejojnë të përdorim sistemet tona në mënyrë të sigurt", parashikon Alessandro Miani, presidenti i Sima, i bindur se "veprimet e vogla të përditshme mund të përmirësojnë rehatinë tonë të brendshme" pa na shkaktuar të bëjmë rreziqe të veçanta shëndetësore”.

"Në këtë moment të veçantë kritik prej pandemisë nga Covid-19, mendoj se është e përshtatshme t'u sugjerohet përdoruesve, menaxherëve dhe mirëmbajtësve të sistemeve të ajrit të kondicionuar, për të kryer të gjitha ndërhyrjet parandaluese të dobishme për të zvogëluar rrezikun që lidhet me një pastrim joadekuat të sistemeve para përdorimit të tyre”, deklaroi inxhinieri Alessandro Volpi, ekspert i Sima-s.

Para se të ndizni sistemin, rekomandohet larja e filtrave t e ndarjes me ujë dhe sapun të lëngshëm, duke pastruar pjesët e ekspozuara të ndarësve dhe pasi të lini sipërfaqet e ekspozuara dhe filtrat të thahen, vendosni përsëri filtrat në vendin e tyre.

Motorët e jashtëm, zakonisht të pozicionuar në ballkone, tarraca, çati ose në tokë, duhet të pastrohen në mënyrë periodike, mundësisht nga personel i specializuar.