
Ish kryeprokurorja ngre alarmin: Kemi më shumë shtëpi bari se shkolla

"Plastifikohet, lyhet me graso dhe vendosen letra karboni...", Karamuço zbulon metodat e reja që po përdorin trafikantët

Çfarë i kërkoi në tavolinë ambasadorja Yuri Kim-Damian Gjiknurit? Kreshnik Spahiu zbulon prapaskenat

A po i çon Rama "miqtë" në burg? Kreshnik Spahiu plas deklaratën e fortë dhe zbardh prapaskenat: Konfrontimi me amerikanët në hotel

Urdhër arresti për Putinin, reagon Gjykata Ndërkombëtare Penale

Nën përgjim prej 3 vitesh nga policia dhe SPAK, Klodiana Lala zbardh detaje nga dosja, si u zbulua lidhja e kryebashkiakut të Bulqizës me biznesmenin që i dha tenderin

Gazetari tregon pse ju vendosën prangat kryebashkiakut të PS-së: Ju rrëfej takimet në tunel

Takimi Kosovë-Serbi në Ohër/ Kurti tregon prapaskenat dhe rrëfen kërcënimin e Vuçiç

Nëse dhe ju e përdorni mikrovalën në shtëpinë tuaj, pas këtij artikulli do të ndryshoni mendje...

Shkruar nga SOT.COM.AL 26 Janar 2023

Mikrovala është një pajisje elektrike, qe përdoret për përgatitjen e ushqimit, për gatimin apo dhe ngrohjen e tij. Mikrovala ndryshon vetitë kimike të ushqimit duke ndikuar negativisht në shëndetin e njeriut.Mikrovala është një pajisje elektrike, qe përdoret për përgatitjen e ushqimit, për gatimin apo dhe ngrohjen e tij. Mikrovala ndryshon vetitë kimike të ushqimit duke ndikuar negativisht në shëndetin e njeriut.
Brenda mikrovalës gjendet një paisje, e cila është një tub me elektrone, qe bashkëveprojnë me energji magnetike dhe elektrike duke u shndërruar në valë me mikrogjatësi.
Valët e prodhuara me gjatësi bashkëveprojnë më pas me pjesët pozitive dhe negative të molekulave të ushqimit, ndaj dhe këto të fundit fillojnë të vibrojnë deri në disa miliona herë për sekondë duke shkaktuar kështu krijimin e nxehtësisë në ushqim.
Nga ky vibrim deformohen molekulat e ushqimit duke krijuar përbërje të reja të cilat dëmtojnë elementët e gjakut, sistemin tretës dhe atë imunologjik.
Gatimi i ushqimeve në mikrovalë zvogëlon në mënyrë domethënëse vlerat ushqyese, deformon molekulat e proteinave dhe krijon përbërje të reja antinatyrale.
Ushqimet që ngrohen në mikrovalë mund të ngrohen në mënyrë të pabarabartë duke pasur pjesë të mbingrohura dhe pjesë të ftohta.Pjesët e ftohta mund të nxisin rritjen e baktereve si salmonela dhe njeriu mund të pësojë një intoksikim nga ushqimi.
Për më tepër, kur përdoren enë apo mbështjellje plastike në mikrovalë, në ushqim mund të përfundojnë lëndë kimike të dëmshme.
Më të lexuarat


Horoskopi ditor, e enjte 23 mars 2023

Kjo është arsyeja pse nuk i rezistojmë çokollatave

KUJDES, këto 3 shenjat e Horoskopit mund t’ju tradhtojnë shumë lehtë

Këto shenja të horoskopit i mendojnë gjërat më shumë nga ç’duhet

Plutoni kthehet te Ujori pas 225 vitesh, çfarë do të thotë kjo për ju?

E rrezikshme? Pas 5 ditësh të gjithë me sytë nga qielli, meteori 2023 DZ2 afrohet shumë pranë Tokës. Sa janë shanset për 'dëme'

Mezi i prisni! Këto katër shenja të Horoskopit do të marrin një shpërblim të madh parash në ditët në vijim

Ju presin të papritura/ Kjo shenjë horoskopi do krijojë një lidhje të fuqishme dashurie

Dashuri, para, udhëtime, kush janë shenjat me fat për sot?

Horoskopi ditor për nesër, e Mërkurë 22 Mars 2023
