BREAKING NEWS

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese Patric HO who opened an exhibition and the Ducka-McGonigal negotiations with the businessman hit by the USA

Here is the new file that endangers Edi Rama, the relationship with the Chinese
x
BREAKING NEWS

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and playing games with the Serbs, the movement against Albin Kurti is suspicious, they ask for support for the Kosovar Prime Minister

SP "Senators" come out against Edi Rama for betraying Kosovo and
x
BREAKING NEWS

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian districts to introduce KFOR in the North of Kosovo and to take the Kosovar state out of the game, a scenario for changing territories

Here are the behind the scenes that Edi Rama is playing with the Serbian
x
BREAKING NEWS

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the "scorching" information he has about Berisha's son that implicates him in the "Gërdec" affair, from the office meeting with a mobster, to the big mistake that cost him the life of Kosta Trebi...

A new witness may land in SPAK to sink Shkëlzen, here is the
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is why Sali Berisha attacks the Special Prosecutor's Office and who is the politician who is expected to replace Edi Rama at the head of the SP

Spartak Braho's "bomb": SPAK will sink another minister, this is
x
BREAKING NEWS

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had since the time of Nikola Paši?

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had
x
BREAKING NEWS

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania

The University of Tirana in the top list of the 30 best universities in Albania
x
BREAKING NEWS

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start a criminal investigation against the corrupt, calls on the authorities to act on London's decisions

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start
x

Opinion / Editorial

What is this great problem of the European Union for Serbia?!

What is this great problem of the European Union for Serbia?!

Kurti - Vucic meeting.

An anti-Albanian level event of the representatives of the European Union, but also a moral and patriotic challenge of the Prime Minister of Kosovo, Albin Kurti.

The meeting was a historical embarrassment by Borell and Lajçak. And, it was a meeting with the condition set by Lajçak for the association of the four municipalities of North Kosovo.

And Kurti told them: "Nothing can be discussed before the recognition of Kosovo by Serbia".


Very accurate.

What is this such a big problem of the European Union for Serbia! Don't these politicians know that the current government of Serbia is just like that of Milosevic, and also, don't these big politicians know that NATO has defeated Milosevic in the war together with this spinster Vucic who is the president of Serbia today?

l.

However, if you look at it from a historical point of view, the Lajçak anti-Albanian Treaty is an inertia of the old Serbian disease towards the occupation of the Albanian territories in the Illyrian Peninsula. It is an inertia like a sick Serbian psyche, because the invasion of Kosovo by Serbia has now ended.

And Lajcak wants to set the condition we said!!!

But this now makes Albanians laugh.

Albanians are progressing towards maximal Albanianism. And Lajcak is a Slav.

But, mediocre in his side.

The Lajçak condition for the association in the North of Kosovo is basically an old Slavic disease against the Albanians.

But now, no one ignores this disease, neither in Kosovo, nor in Albania. The disease is dangerous when it has strength, but when it is defeated, in the story, it is just a comedy.

There will never be a constitutional association in Kosovo.

Everyone knows this now.

Therefore...

Kushti Lajçak is afraid that Albanianism is triumphing throughout the Albanian world in the Illyrian Peninsula.

But... why are these Slavs scared by the dominant Albanianism in the Illyrian Peninsula? It scares them that they know that this peninsula has historically only belonged to the Albanians, and now the Albanians are taking it completely. But in vain they have...

That...

Slavs can do nothing more against Albanians.

II.

Këta ndërkombëtarë antishqiptarë nuk e kuptojnë dot që Kosova nuk ka nevojë për marrëveshje me Serbinë, sepse Serbinë shqiptarët e kanë mundur në luftë. Është i munduri ai që ka nevojë të fitojë diçka, por lodhet kot. Lufta ka mbaruar me pavarësinë e Kosovës. Pavarësia të jep forcën ndërkombëtare të kombit tënd. Dhe tani, Kosova këtë forcë e ka marrë si fitimtare në luftë ndaj Serbisë.

Dhe, garanti i asaj lufte ka qenë dhe vijon të jetë USA.

Prandaj sot, historia e Shqipërisë po ecën bashkë me historinë e Kosovës. Dhe, Serbia duhet ta ketë kuptuar, forcën e të dy shteteve shqiptare në Gadishullin Ilirik, që nuk ka forcë më ta mposhtë.

Madje, mbaheni mend: drejt kësaj rruge juridike do të ecin edhe zonat e tjera shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Po, a ka ndonjë fakt për këtë?

Sigurisht që ka...

III.

Fakti kryesor sot për sot është regjistrimi i sllavëve të Maqedonisë si Bullgarë. Dhe ky është tani një proces i vijueshëm në Maqedoninë e Veriut.

Por, pikërisht ky fakt real, tregon që së shpejti Maqedonia e Veriut do të ndahet.

Deri tani Maqedonia e Veriut ka qëndruar si e ngrirë, sepse sllavët që banojnë atje, kanë qenë të paidentifikuar. Në Maqedoninë e Veriut, të identifikuar kanë qenë dhe janë vetëm shqiptarët dhe madje në një histori mijëravjeçare.

Regjistrimi i sllavëve të Maqedonisë së Veriut si bullgarë, në fakt, është identifikim real historik, dhe që tregon se bullgarët e Maqedonisë po priren të shkojnë territorialisht drejt Bullgarisë.

Po shqiptarët e Maqedonisë së Veriut?

Logjika vijon...

Nëse në Maqedoninë e Veriut sllavët identifikohen si bullgarë, shqiptarët janë të identifikuar në shekuj e shekuj. Dhe shqiptarët e kanë në interesin e tyre historik që, realisht, edhe bullgarët të identifikohen aty.

Por, nëse pastaj bullgarët e Maqedonisë së Veriut do të bashkohen me Bullgarinë, kuptohet që shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, me territorin e tyre etnik, ose do të shpallin shtetin e tretë shqiptar në Gadishullin Ilirik, ose do të bashkohen me Kosovën.

Ja, kjo do të jetë risia e këtij fenomeni bashkues për shqiptarët.

Por,  pikërisht këtu do të mbarojë hapi i dytë modern i shqiptarizmit, se dihet që hapi I parë është Kosova si shtet i ri shqiptar.

Domethënë kuptohet qartë tani, se në këtë kohë të re, po krijohet historia moderne dhe e vërtetë e Shqipërisë Etnike, proces ky, që sigurisht se do të vijojë të ecë për bashkimin në këtë ecje edhe të zonave të tjera shqiptare në Gadishullin Ilirik.

IV.

Ja pra, kjo është arsyeja që nuk e dëshiron Lajçak, por, kuptohet se, për të gjitha ato që theksuam, mendimi prosllav Lajçak, nuk ka më asnjë vlerë për historinë e shqiptarisë në Gadishullin Ilirik.

Dhe politika shqiptare në të dy kryeqytetet e saj, në Prishtinë dhe në Tiranë, duhet të kërkojë pushimin e Lajçak nga posti që mban si "kujdestar" i bisedimeve Kosovë-Serbi, sepse nuk e pranon fitimtari i luftës kundër Serbisë - KOSOVA.

Por...Takimi Kurti - Vuçiç tregoi se ishte një ngjarje e nivelit antishqiptar e përfaqësuesve të Bashkimit Evropian.

Takimi ishte një shëmtim historik për Lajçak.

Kushti antishqiptar Lajçak, është inerci e sëmundjes së vjetër serbe drejt pushtimit të territoreve shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Por, kjo tani, shqiptarët i bën për të qeshur.

Shqiptarët janë në progres drejt shqiptarizmit maksimal. Dhe Lajçak tregoi se është një mbeturinë e vjetër sllave.

Por, mediokër në anësinë e tij.

Kushtëzimi Lajçak për asocacionin në Veri të Kosovës, është një akt absurd për historinë e sotme të Kosovës

Por tani, këtë sëmundje, nuk e përfill më njeri as në Kosovë dhe as Shqipëri.

V.

Nuk do të ketë kurrë asocacion kushtetues në Kosovë.

Këtë tani e dinë të gjithë.

Prandaj...

Kushti Lajçak është vënë nga frika se shqiptarizmi po triumfon në të gjithë botën shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Por...

Asgjë më, nuk bëjnë dot sllavët kundër shqiptarëve.

Këta ndërkombëtarë antishqiptarë nuk e kuptojnë dot që Kosova nuk ka nevojë për marrëveshje me Serbinë, sepse Serbinë shqiptarët e kanë mundur në luftë.

Dhe, garanti i asaj lufte është USA.

Kurse, historia e Shqipërisë tani po ecën bashkë me historinë e Kosovës,. Prandaj. shpejt do të shihet që, forcën e të dy shteteve shqiptare në Gadishullin Ilirik, nuk ka forcë më që ta mposhtë.

Madje, mbaheni mend: drejt kësaj rruge juridike do të ecin edhe zonat e tjera shqiptare në Gadishullin Ilirik.

Po, a ka ndonjë fakt për këtë?

Fakti kryesor sot për sot është regjistrimi i sllavëve të Maqedonisë si Bullgarë. Dhe ky është tani një proces i vijueshëm.

Por, pikërisht ky fakt real, tregon që së shpejti Maqedonia e Veriut do të ndahet.

Deri tani Maqedonia e Veriut ka qëndruar si e ngrirë, sepse sllavët që banojnë atje, kanë qenë të paidentifikuar. Në Maqedoninë e Veriut, të identifikuar kanë qenë vetëm shqiptarët dhe madje në një histori mijëravjeçare.

Regjistrimi i sllavëve të Maqedonisë së Veriut si bullgarë, tregon që ata priren të shkojnë territorialisht drejt Bullgarisë.

Po shqiptarët e Maqedonisë së Veriut?

Logjika vijon...

Nëse në Maqedoninë e Veriut identifikohen bullgarët, shqiptarët janë të identifikuar në shekuj e shekuj, dhe shqiptarët e kanë pritur që në Maqedoninë e Veriut të identifikoheshin edhe bullgarët.

Por, nëse pastaj bullgarët e Maqedonisë së Veriut me territorin e tyre do të bashkohen me Bullgarinë, kuptohet që shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, me territorin e tyre etnik, do të bashkohen me Kosovën.

Ja, kjo do të jetë risia e këtij fenomeni bashkues për shqiptarët.

Por,  pikërisht këtu do të mbarojë hapi i dytë modern i shqiptarizmit, i cili tani, në këtë kohë te re, po krijon  historinë moderne dhe të vërtetë të Shqipërisë Etnike, proces ky, që sigurisht se do të vijojë të ecë për bashkimin në këtë ecje edhe të zonave të tjera shqiptare në Gadishullin Ilirik.

VI..

Po një hap të tretë, a do të ketë?

Po ta shohim nën një prizëm historik të fenomenit shqiptar në Gadushullin Ilirik, sigurisht që, hapi i tretë duhet të jetë Çamëria.

Ja pra, këtë nuk dëshiron Lajçak, por, kuptohet se, për të gjitha ato që theksuam, mendimi prosllav Lajçak, nuk ka më asnjë vlerë për historinë e shqiptarisë në Gadishullin Ilirik.

But Albanian politics, in its two capitals, in Pristina and in Tirana, should demand the dismissal of Lajcak from the position he holds as "guardian" of the Kosovo-Serbia talks, because the winner of the war against Serbia does not accept this - KOSOVA .

Courses...

The political leadership of Kosovo should never forget or ignore the historical fact that Kosovo, in 1999, defeated Serbia in the war.