BREAKING NEWS

"I the trushpëlarë gjysmës së popullit të Kosovës", përplaset keq analisti i njohur me Kreshnik Spahiun

"I the trushpëlarë gjysmës së popullit të
x
BREAKING NEWS

"Ore e ka seriozisht?" Ndizet keq debati mes të ftuarëve në emision live: Pusho mos bëj zhurmuesin

"Ore e ka seriozisht?" Ndizet keq debati mes të ftuarëve
x
BREAKING NEWS

Ashpërsohen tensionet, serbët provokojnë trupat e KFOR-it dhe shpërthejnë bombë molotov në kufi

Ashpërsohen tensionet, serbët provokojnë trupat e KFOR-it dhe
x
BREAKING NEWS

"Personat që qëllojnë janë..."/ Eksperti i sigurisë del me deklaratën e fortë: Objektivi kryesor i Serbisë është zhbërja e Kosovës

"Personat që qëllojnë janë..."/ Eksperti i
x
BREAKING NEWS

"Kurti luan me 5 porta", Kreshnik Spahiu reagon me tone të ashpra ndaj kryeministrit të Kosovës, ja skema që po përdor në situatën e tensionuar në Veri

"Kurti luan me 5 porta", Kreshnik Spahiu reagon me tone të ashpra
x
BREAKING NEWS

Ra aksidentalisht nga pallati ku punonte, identifikohet 62- vjeçari që humbi jetën në Sarandë (foto)

Ra aksidentalisht nga pallati ku punonte, identifikohet 62- vjeçari
x
BREAKING NEWS

Eksperti i çështjeve të sigurisë zbulon arsyen kryesore: Ja pse u detyrua SHBA të marrë masa të forta ndaj Kosovës

Eksperti  i çështjeve të sigurisë zbulon arsyen kryesore:
x
BREAKING NEWS

Çfarë ndodhi? Drejtori i Ujësjellës Kanalizimeve shoqërohet në polici (emri)

Çfarë ndodhi? Drejtori i Ujësjellës Kanalizimeve
x

Opinion / Editorial

Kongresi i 8-të i Shoqatës së Oftalmologëve të Rajonit..

Kongresi i 8-të i Shoqatës së Oftalmologëve të

Më datën 26 dhe 27 Maj të vitit 2023, do të mblidhet në Tiranë Kongresi i 8-të të Oftalmologëve të Rajonit me pjesëmarrjen e Mjekëve nga trevat Shqiptare të Kosovës,Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. Shoqata e Oftalmologëve, qysh nga krijimi i saj në vitin 1992, me këtë emërtim që mori nga Urdhri I Ministrit të Shëndetësisë, me Urdhër Nr 18 datë 09 / 04/ 1992 e deri më sot, me punë e përpjekje ka arritur një sërë suksesesh dhe objektiva në bashkëpunim të ngushtë edhe me të gjitha vendet e Rajonit dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Qysh në ditët e para të Krijimit të saj Shoqata. ka patur si qëllim të saj: Të ngrejë nivelin Teknik dhe shkencor të anëtarëve të saj; Të përhapë përvojën e përparuar të anëtarëve të saj vendas dhe të huaj; Të rrit nivelin e punës klinike dhe diagnostikuese; Të nxis iniciativën e punës kërkimore dhe shkencore; Të krijojë lidhjet dhe bashkëpunimin me shoqatat analoge të huaja të vendeve fqinje e të Rajonit. Gjatë këtyre viteve, qysh nga viti 2010 e deri në 2020 është mundësuar realizimi i kalimit në një nivel më të lartë dhe cilësor të organizimit të aktiviteteve shkencore dhe sociale, duke kaluar nga niveli i Konferencave Kombëtare të Shoqatës në nivelin tjetër më të lartë të organizimit të Kongreseve Kombëtare. Qysh nga viti 2011 e deri në momentin aktual në Shqipëri, janë organizuar dhe kanë zhvilluar punimet e tyre me sukses të plotë tetë Kongrese Kombëtare nga ana e SHOSHit- Një rëndësi e veçantë i është kushtuar aktiviteteve në rangun e Kongreseve, sidomos gjatë viteve të fundit në bashkëpunim të ngushtë me vendet fqinje të Rajonit sidomos me Kosovën, Maqedoninë e Veriut, Greqinë, Italinë, Serbinë, Bullgarinë. Francën. SHBA, etj. Në aktivitetet e shumta shkencore ndër vite kanë marrë pjesë shumë okulistë shqiptarë dhe të huaj të cilët janë anëtarë të Shoqatës ose jo, që punojnë në Shqipëri ose jashtë vendit tonë , nga ëndet e tjera të Rajonit dhe vendeve fqinje nga Klinikat shtetërore dhe private pa asnjë dallimi të moshës, nivelit profesional, titullit shkencor apo administrative që kanë patur. E rëndësishme është të theksojmë që në aktivitetet tona vjetore Kombëtare pjesëmarrja e Mjekëve okulistë nga Kosova, ka qenë e dukshme masive dhe kontribuese. Mbi bazën e arritjeve të derisotme, në datat 26 dhe 27 Maj, mblidhet në Tiranë Kongresi I 8-I SHOSH, për t,i dhënë një shtysë të re, arritjeve të derisotme dhe ku do të përcaktojë detyrat për të ardhmen në këtë fushë shumë të rëndësishme të Mjekësisë okulistike për arritjet dhe përparimet bashkëkohore në këtë fushë. Suksese punimeve të Kongresit të 8-të të Shoqatës së Oftalmologëve të Shqipërisë dhe Rajonit.