BREAKING NEWS

Rihetimi i “21 Janarit” trondit Sali Berishën, do të hapet dosja që solli FBI, dëshmi të reja dhe asistencë nga ndërkombëtarët, ja detajet

Rihetimi i “21 Janarit” trondit Sali Berishën, do të hapet
x

Opinion / Editorial

Projekti politik global i imponuar me rastin e COVID-19

Projekti politik global i imponuar me rastin e COVID-19

Qoftë me origjinë natyrore apo artificiale, epidemia e COVID-19 ofron një mundësi për një grup transnacional të imponojë papritur projektin e tij politik, pa qenë nevoja të ekspozojë, e lëre më të diskutojmë, përmbajtjen e tij.

Në vetëm disa javë, ne kemi parë shtete që e shpallin veten demokratë për të pezulluar liritë themelore: të ndalojnë, nën dënimin me gjobë ose burgosje, të largohen nga shtëpia, të marrin pjesë në mbledhje, të demonstrojnë. Shkollimi i detyrueshëm për fëmijë nën 16 vjeç është shfuqizuar përkohësisht. Miliona punëtorë janë hequr nga puna dhe papunësia e imponuar zyrtarisht. Qindra mijëra biznese janë detyruar në mënyrë autoritare të mbyllen dhe nuk do të jenë më në gjendje të rihapin.

Qeveritë kanë inkurajuar kompanitë që të bëjnë punën e telekomunikacionit pa u përgatitur për të: sistemi Echelon regjistroi menjëherë komunikimet përmes internetit. Që do të thotë se "Pesë Sytë" (Australi, Kanada, Zelanda e Re, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara) kanë mjetet për të shkelur sekretet e pothuajse të gjitha kompanive evropiane në dosje. Tashmë është tepër vonë për ta korrigjuar atë.

Asnjë prej transformimeve të imponuara ndaj kompanive nuk ka justifikim shëndetësor. Asnjë studim epidemiologjik në botë nuk është diskutuar ndonjëherë, e lëre më të rekomanduar, izolim i detyrueshëm i përgjithshëm për të luftuar një epidemi.

Drejtuesit politikë të shteteve të Bashkimit Evropian, të paralizuar së pari nga parashikimet mashtruese matematikore të ekatombit në vendet e tyre, u siguruan më pas nga zgjidhjet e paketuara tashmë nga një grup i fuqishëm presioni, anëtarët e të cilit ishin takuar në Forumin Ekonomik Davos dhe Konferencat e Sigurisë së Mynihut .

Izolimi i përgjithshëm i detyrueshëm u konceptua 15 vjet më parë brenda administratës së Bush, jo si një mjet për të mbrojtur shëndetin publik, por si një militarizim i shoqërisë amerikane në rast të një sulmi terrorist. Wshtë  projekti që po implementohet sot në Evropë.

Plani fillestar, i konceptuar mbi njëzet vjet më parë rreth pronarit të laboratorit farmaceutik Gilead Science, Donald Rumsfeld, parashikonte përshtatjen e Shteteve të Bashkuara në financimin global të ekonomisë: planeti duhej të riorganizohej duke ndarë gjeografikisht detyrat e secilit. Fushat që nuk janë integruar ende në ekonominë globale duhet të ishin zhveshur nga strukturat shtetërore për t'u bërë rezerva të thjeshta të lëndëve të para; zonat e zhvilluara (përfshirë Bashkimin Evropian, Rusia dhe Kina) do të kishin përgjegjësinë për prodhimin; Shtetet e Bashkuara, dhe vetëm ata, duhet të kishin siguruar industrinë e armëve dhe policinë botërore.

Për këtë qëllim, Instituti Amerikan i Ndërmarrjeve, "Projekti për një shekull të ri Amerikan" u krijua brenda një qendre studimi. Vetëm një pjesë e programit u njoftua në mënyrë të vrazhdë: që duhej të bindte donatorë të mëdhenj për të mbështetur fushatën zgjedhore të George W. Bush. Më 11 shtator 2001, pasi dy avionë goditën Qendrën e Tregtisë Botërore në Nju Jork në orën 10 të mëngjesit, u shpall Programi i Vazhdueshëm i Qeverisë (CoG), përkundër faktit se situata nuk ishte e parashikuar fare në tekste. Presidenti Bush u dërgua në një bazë ushtarake; Kongresmenët dhe bashkëpunëtorët e tyre u transferuan menjëherë në një bunker të madh, 40 kilometra larg Washingtonit. Dhe qeveria e lartë e fshehtë e vazhdimësisë, për të cilën Rumsfeld ishte anëtar, mori pushtetin deri në fund të ditës.

Duke përfituar nga tronditja emocionale e asaj dite, grupi miratoi një Kod të fuqishëm Anti-terrorizëm - hartuar shumë më parë - Aktin e Patriotëve në Sh.B.A; krijoi një sistem të gjerë të mbikëqyrjes së brendshme, Departamentin e Sigurisë së Atdheut; ridrejtoi misionin e forcave të armatosura sipas ndarjes globale të punës (doktrina Cebrowski); kështu filloi "Lufta e Pafund". Për dy dekada kemi jetuar, si në një makth, në botën që ata kanë krijuar.

Grupi aktual, ku Dr. Richard Hatchett është elementi i dukshëm, do të transponojë programin për Shtetet e Bashkuara në Bashkimin Evropian. Do të imponojë një aplikim gjurmimi në telefonin celular, d.m.th. mbikëqyrje të kontakteve tona; do të shkatërrojë disa ekonomi për të transferuar forcën e tyre prodhuese në industrinë e armatimit.

Ky grupim do të shfarosë arsimin, shkolla do të zëvendësohet nga mësimi në shtëpi. Fëmijët tanë do të bëhen papagallë pa një frymë kritike, të cilët dinë gjithçka, por nuk dinë asgjë.

Në botën e re që po përgatitet nga Evropianët e BE-së, media e madhe nuk do të financohet më nga industria e naftës, por nga Big Pharma. Ata do të na bindin se masat e marra ishin të vetmet efektive. Motorët e kërkimit do të vlerësojnë besueshmërinë e mediave jo të lidhura në bazë të emrit të nënshkruesve të artikujve, jo në cilësinë e arsyetimit.