BREAKING NEWS

“Është koha për të qenë trima, është koha për të luftuar”, Yuri Kim paralajmëron ndryshimin e madh, ja çfarë thotë për arrestimin e ‘peshqve të mëdhenj’

“Është koha për të qenë trima, është
x

Politike

Alvini u rrëmbye apo u shoqërua? Sandër Lleshaj tregon detajet e operacionit dhe pse shkoi në Liban për ta tërhequr

Alvini u rrëmbye apo u shoqërua? Sandër Lleshaj tregon detajet e

Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj zbuluar arsyen pse shkoi në Bejrut ditët kur po shpëtohej 11-vjeçari që ishte në kampin Al-Hol në Siri.Lleshaj tha në Opinion se ka qenë aty për të ndjekur operacionin dhe shtoi se i gjithë operacioni është bërë me kërkesën e qeverisë së Shqipërisë.

Pjesë nga debati me Fevziun:

Kush shkuar dhe pse shkuat, pasi ka pasur kritika për rolin tuaj?

Kritika nga kush?

U quajtët sikur ishit për show.

Ka njërëz që janë të profilizuar për kritika. Unë them që Alvin Berisha është i lirë, falë punës së përbashkët. Unë kam qenë atje për të përshpejtuar procesin.

Si do e përshpejtonit?

Të gjitha ata njerëz që janë aty, janë pjesë e ekipit shqiptar, të tjerët janë shqiptarë. Ky është efekti i pranisë time atje.

Kush e kreu operacionin?

Policia shqiptare, Kryqi i Kuq, Gjymsë Hëna dhe autoritetet shqiptare.

Kush ishte iniciator?

Ishte qeveria shqiptare, të dy këto institucione vepruan me kërkesë tonë. Ky operacion ka pasur tre faza.

U rrëmbye apo u shoqërua?

U shoqërua sipas rregullave, sipas një shteti serioz. Është tërhequr nga Gjysmë Hëna dhe Kryqi i Kuq.

Po qeveria italiane çfarë bëni?

Ka vepruar ngushtësisht me ne, ka ndjekur operacionin dhe nga ka mbështetur.

Po Kryqi i Kuq dhe Gjysmë Hëna nga kush u iniciua?

Me kërkesën tonë dhe të qeverisë italiane.

Pse shkuat?

Unë shkova se ky ishte një rast i rëndësishëm dhe doja të mbështesja oficerët shqiptar që ishin atje dhe doja të ndërtoja një kanal për të tërhequr dhe fëmijët e tjerë që janë aty.