BREAKING NEWS

Shqipëria nuk gjen qetësi / Plas arma në Elbasan, ekzekutohet një person në makinë

Shqipëria nuk gjen qetësi / Plas arma në Elbasan, ekzekutohet
x

Politike

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që i nxjerrin zbuluar

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Regjistrimi i deputetëve të Kuvendit të Kosovës, i obligon ata që të plotësojnë pak të dhëna personale në Formularin për Broshurën Parlamentare. Aty kërkohen, emri e mbiemri, kombësia, datëlindja, vendlindja, statusi civil, partia të cilës i përket deputeti, arsimimi, njohja e gjuhëve të huaja, aktivitetet e deritashme të deputetit dhe të dhënat e kontaktit. Në kaq pak rubrika sa duhet të plotësojnë deputetët, e që nuk kërkohet të kenë më shumë se 15-20 fjalë, një pjesë e madhe e tyre kanë bërë gabime të ndryshme gjuhësore.

KALLXO.com kërkuar qasje në formularët të cilët janë plotësuar nga vetë deputetët Kuvendit të Kosovës dhe i ka siguruar 117 nga 120.

Gabimet janë të shpeshta e më së shumti, duket se deputetët kanë bërë në përshkrimin e kombësisë. Ka nga ata që e kanë shkruar shqipëtar, shqipëtarë apo edhe shqiptarë, në vend se të shkruhej korrekt shqiptar apo shqiptare.

Në fotografitë më poshtë me ngjyrë të kuqe janë të nënvizuara gabimet e deputetëve:

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që

Deputetët që nuk dinë të shkruajnë shqip, fotot që