BREAKING NEWS

Bilanci ditor/ Ministria e Shëndetësisë zbulon sa raste të reja me COVID-19 u identifikuan në vendin tonë në 24 orët e fundit (Harta e shpërndarjes)

Bilanci ditor/ Ministria e Shëndetësisë zbulon sa raste të
x

Politike

Do të ketë zgjedhje të parakohshme në Shqipëri? Përgjigjet ambasadori i OSBE-së

Do të ketë zgjedhje të parakohshme në Shqipëri?

Ambasadori i OSBE-së në Shqipëri, Bernd Borchardt bën të qartë se BE-ja e shikon me një rëndësi të madhe që të kryhet reforma zgjedhore si fillim.

Ai tha:

“Di që ka shumë spekulime për zgjedhje të parakohshme, por Shqipëria ka një Kushtetutë dhe sipas kësaj Kushtetute, zgjedhjet zhvillohen në vitin 2021, pra diçka më shumë se pas një viti e gjysmë. Ka mekanizma në kushtetutën e Shqipërisë për zgjedhje të parakohshme, por ky është një vendim politik, në të cilin unë, sigurisht, nuk kam zë”.