BREAKING NEWS

Zgjedhjet po afrojnë! Yuri Kim shkund politikën shqiptare: Do të mbani përgjegjësi për...

Zgjedhjet po afrojnë! Yuri Kim shkund politikën shqiptare: Do të
x

Politike

Ervin Bushati nxjerr blof Ina Zhupën (FOTO)

Ervin Bushati nxjerr blof Ina Zhupën (FOTO)

Deputeti i Partisë Socialiste, Ervin Bushati ka përgënjeshtruar sot Partinë Demokratike e cila përmes zëdhënëses Ina Zhupa denoncoi rastin e një qytetari që pretendon se nuk ka përfituar nga Programi i Rindërtimit.

"PD vijon të përdorë qytetarët edhe kur e ka të qartë hapësirën ligjore. Ne, i garantojmë mbështetje Z. Arben Gjoka, që nuk aplikoi dot në kohë për tu përfshirë në Programin e Rindërtimit. Në rastin më të parë, nëse ligji do krijojë një tjetër mundësi, do ta trajtojmë njësoj si 699 qytetarët e tjerë dhe pa ngjyrime politike,” shprehet Bushati.

Nga ana tjetër ai thotë se në Njësinë 8 janë regjistruar në Programin Kombëtar të Rindërtimit 699 aplikime nga familje të prekura nga tërmeti i 26 Nëntorit. Prej tyre, 54 shtëpi të pariparueshme po rindërtohen nga e para, ndërsa banesat e tjera, me dëme më të lehta kanë përfituar nga grantet e rindërtimit.

Arben Gjoka, banues në Njësinë 8 në Tiranë, nuk ka aplikuar në platformën online të Rindërtimit në afatin e përcaktuar, deri në Mars 2020, kur është mbyllur faza e parë e Programit dhe as është paraqitur pranë kësaj njësie për tu trajtuar me programet e strehimit apo me bonus qeraje. Edhe pse sistemi ka qenë i mbyllur, Gjoka ka kërkuar një akt ekspertimi të banesës, gjë që nuk mund t’i refuzohet askujt, në asnjë kohë nga institucionet përgjegjëse. Akti i Ekspertimit i është dorëzuar qytetarit në datë 16 Shtator 2020, ku, sipas vlerësimit të ekspertëve, objekti konsiderohet me dëmtime të kategorisë DS4, por i riparueshëm, pasi nuk ka dëmtime të rënda strukturore.

 

Më të lexuarat