BREAKING NEWS

E bujshme! Mjekët izraelitë zbulojnë ilaçin kundër diabetit

E bujshme! Mjekët izraelitë zbulojnë ilaçin kundër
x

Politike

‘Është shkelje Kushtetuese’, reagon anëtari i KQZ-së pas kërkesës së PD për të parë listën e votuesve të 30 qershorit

‘Është shkelje Kushtetuese’, reagon anëtari i

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk do t'i vendosë në dispozicion Partisë Demokratike listën me personat që kanë votuar në datën 30 Qershor për zgjedhjet lokale. Anëtari i KQZ-së, Bledar Skënderi në një prononcim për mediat u shpreh se lista e zgjedhësve që kanë votuar është sensitive dhe nuk mund të jepet, me përjashtim të rasteve kur e kërkon prokuroria me vendim gjykate.

"Shumica e kërkesave të PD-së janë të paarsyeshme, pasi të gjitha rezultatet janë të hedhur në faqen e KQZ. Lista e pjesëmarrjes në votime? PD-ja ka kërkuar listën e printuar për cdo qendër votimi, por nuk i bëjmë ne, por Gjendja Civile. Ju mendoni se ka shprehur gabim  kërkesën, pasi ka dashur të kërkojë listën e atyre që votuan....

Unë mendoj që këto të dhëna janë me karakter personal. Ne nuk hapim kutitë pa proces ankimor dhe të tilla historikisht vetëm kur i ka kërkuar prokuroria me vendim gjykate i janë vendosur në dispozicion. Janë të dhëna sensitive, PD-ja do të zbulojë vullnetin e shqiptarëve, por është shkelje Kushtetuese, ti thuash opinionit kush ka votuar apo jo" tha ai.