BREAKING NEWS

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet
x

Politike

Çështja e detit në Hagë / Kreshnik Spahiu e thotë hapur: Do duhen 4-5 vite për të marrë një përgjigje. Ja marrëveshja që i duhej Shqipërisë

Çështja e detit në Hagë / Kreshnik Spahiu e thotë

Juristi  i njohur Kreshnik Spahiu u shpreh se nëse çështja e Detit shkon në Hagë, do duhen 4-5 vite për të marrë një përgjigje

“Janë 4 rrugët ligjore për konkretizimin dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjes.

1. Marrëveshje me ndërmjetësimin e një pale të tretë

2. Arbitrazhi ndërkombëtar  

3. Gjykata për çështjet e detit

4. Gjykata e Hagës

Procedurat në Hagë funksionojnë 4-5 vite, në 2025 do e diskutojmë. Merren referencat, pretendimet e të gjitha palëve. Madje duhet shkuar dhe me një marrëveshje të mosmarrëveshjes. Pra cilat janë pikat që nuk merren vesh palët. Prapë duhet të ulen në tryezë.

U shmang një e keqe e madhe pasi çdo shtet i ruhet konfliktit. Shtetet europiane janë rreshtuar krahas Greqisë. Kjo zgjidhje do të sillte dhe mundësi zgjidhje të konfliktit Turqi-Greqi. Politika shqiptare ka treguar se është tërësisht e papërgatitur. Haga është zgjidhja e vetme, por ka përfituar dhe Greqia. Një marrëveshje dypalëshe do ishte më e mirë se Haga”, tha Spahiu.

Më të lexuarat