BREAKING NEWS

Gjermanët shkundin klasën politike: Presidenca e pushtuar nga një individ që i shërben partisë së tij, PS pushtet absolut, PD-LSI i shpëtuan drejtësisë falë Llallës

Gjermanët shkundin klasën politike: Presidenca e pushtuar nga një
x

Politike

Ilir Meta "kërcënon" qeverinë: Nuk lëviz nga zyra deri në 2022

Ilir Meta "kërcënon" qeverinë:  Nuk lëviz nga zyra

Ilir Meta ka dedeklaroi në intervistën me gazetaren Eni Vasili se Presidenti nuk mban  asnjë përgjegjësi Se çfarë do të bëjë mazhoranca me nismën për shkarkmin e tij .

“ Unë përgjigjem vetëm përpara Kushtetutës dhe popullit shqiptar“ – tha Presidneti edhe kur u pyet se si do të sillet me vendimine gjykatës kushtetuese nëse ajo vendos për shkarkim.

 
Pjesë nga intervista .
 
Gazetarja: Zoti President, a mendoni se mazhoranca do ta finalizojë nismën e shkarkimit?
 
Presidenti Meta: Se çfarë do të bëjë mazhoranca unë nuk mbaj asnjë përgjegjësi. Unë e di që jam këtu në këtë zyrë ku jeni edhe ju sot dhe i gatshëm me ju edhe më datën 24 korrik 2022 të bëjmë një intervistë përmbyllëse. Sepse unë kam vënë dorën mbi Kushtetutë dhe unë e di shumë mirë se çfarë kam firmosur dhe çfarë firmos, kaq!
 
Gazetarja: Po thoni, çfarëdo vendimi që të marrë edhe Gjykata Kushtetuese?
 
Presidenti Meta: Unë përgjigjem vetëm përpara Kushtetutës dhe popullit shqiptar.
 
Gazetarja: Edhe me vendimin e Gjykatës Kushtetuese?
 
Presidenti Meta: Shqipëria nuk ka Gjykatë Kushtetuese, sepse është asgjësuar funksionimi…
 
Gazetarja: …Sot jo, por deri në vitin 2022…
 
 

Më të lexuarat