BREAKING NEWS

Asnjë marrëveshje për Zgjedhoren, PD akuzon PS por nuk tërhiqet nga asnjë kusht dhe qeveria teknike

Asnjë marrëveshje për Zgjedhoren, PD akuzon PS por nuk
x

Politike

Komisioni i Medias ‘trondit’ Metën, Presidenti merr goditjen e radhës

Komisioni i Medias ‘trondit’ Metën, Presidenti merr goditjen e

Komisioni i Medias ka rrëzuar dekretin e Presidentit Ilir Meta, për Akademinë e Shkencave.

Meta ktheu për shqyrtimin ligjin për Akademinë e Shkencave. Ndërsa sot në mbledhjen e komisionit, ky dekret është rrëzuar nga votat e anëtarëve

Presidentit, argumentoi se ligji për Akademinë e Shkencave binte ndesh me parashikimet e Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, cënon autonominë e institucioneve të arsimit të lartë dhe cenon kompetencat e Presidentit të Republikës.

Po ashtu Presidenti arsyetoi se ky ligj nuk është në harmoni me kuadrin ligjor ekzistues në Republikën e Shqipërisë.