BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Politike

Kryeprokurori i ri i Shqipërisë, këto janë 4 kriteret për të cilat do të ‘luftojnë’ kandidatët për postin e rëndësishëm (Dokumenti i plotë)

Kryeprokurori i ri i Shqipërisë, këto janë 4 kriteret

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka miratuar metodologjinë për vlerësimin, pikëzimin dhe renditjen e tre kandidatëve që synojnë drejtimin e organit të akuzës. Tre kanditatët do vlerësohen për katër kritere për tu zgjedhur në postin e Prokurorit të Përgjithshëm të Shqipërisë.

Arta Marku, Fatjona Memçaj dhe Oslian Çela janë tre kandidatët në garë dhe të cilët do të synojnë marrjen e 50 pikëve për t’u renditur të parët në listë.

Katër kriteret ku ata do të vlerësohen janë: Aftësia profesionale; integriteti moral; aftësia organizative dhe drejtuese; elementë shtesë.

Këto kritere përfshijnë disa nënkritere brenda tyre si: përvoja e punës; rezultatet universitare; reputacioni profesional dhe shoqëror; cilësia e vizionit; aftësia në komunikim; zotërimi i gjuhëve të huaja.

Këto nënkritere vlerësohen nga 1 deri në 6 pikë.