BREAKING NEWS

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po ushtron terror mbi psiqikën e shqiptarëve nën regjinë e supernovës të Surrelit

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po
x

Politike

Miratohen vendimet, Vitore Tusha ndryshon të gjitha rregulloret dhe aktet e KED, javën e ardhshme zgjidhen dy anëtarë të Kushtetueses

Miratohen vendimet, Vitore Tusha ndryshon të gjitha rregulloret dhe aktet e

Vitore Tusha ka ndryshuar të gjitha rregulloret dhe aktet e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Gazeta e paralajmëroi pak ditë më parë se në mbledhjen e radhës së KED, pasardhësja e Ardian Dvoranit në krye të këtij institucioni do të zhbënte një sërë vendimesh të miratuara nga ish-kreu i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Dhe duket se kështu ka ndodhur, pasi zonja Tusha ka nisur rokadën brenda institucionit. Kështu ditën e djeshme, nën drejtimin e kryetares Tusha është mbledhur KED, ndërsa ra në sy fakti se është miratuar ndryshimi i të gjitha rregulloreve dhe akteve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, sidomos ato që kanë lidhje me Gjykatën Kushtetuese. “Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 4, datë 11.03.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për procedurën e verifikimit të kandidatëve për pozicionet vakante në Gjykatën Kushtetuese dhe të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë”, i ndryshuar”; Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 5, datë 02.04.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për kriteret dhe procedurën e vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidatëve për pozicionet vakante në Gjykatën Kushtetuese dhe të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë”, i ndryshuar”; Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për një ndryshim në vendimin nr. 1, datë 08.02.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për miratimin e rregullores së brendshme për funksionimin e Këshillit për Emërime në Drejtësi”, i ndryshuar”. Miratimi i këtyre ndryshimeve në projektvendimet e sipërcituara vjen në zbatim të rekomandimeve të bëra nga Komisioni i Venecias në Opinionin nr.978/2020, datë 19 qershor 2020 “Për Emërimin e Gjyqtarëve në Gjykatën Kushtetuese” për sa i takon veprimtarisë së Këshillit të Emërimeve në Drejtësi”, thuhet në njoftimin e KED. Javën e ardhshme zgjidhen dy anëtarë të GJK Por fakti që zonja Vitore Tusha me ardhjen në krye të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi ka nisur të bëjë rokadë, duke filluar nga ndry shimi i rregullores së brendshme të KED të miratuar nga ish-kryetari Ardian Dvorani, deri tek vendimet për emërimet e reja në Kushtetuese, i hap rrugë zgjedhjes së kandidatëve të Metës për në Gjykatën Kushtetuese. Presidenca momentalisht ka të drejtën për të pasur edhe 2 përfaqësues të saj në Gjykatën Kushtetuese nga 1 që ka aktualisht dhe që është zonja Marsida Xhaferllari. Ndërkohë që në mbledhjen e djeshme është marrë vendimi që javën e ardhshme të zgjidhen dy anëtarë të Gjykatës Kushtetuese, ku njëri i përket Presidencës dhe tjetri Kuvendit të Shqipërisë. “Ndryshimet e miratuara në mbledhjen e sotme do të pasqyrohen në aktet rregullatore të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, për të bërë të mundur vijimin e procesit në tërësi mbi përzgjedhjen 1. Miratimin e procesverbaleve të mbledhjeve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi të datave 03.02.2020, 05.02.2020, 06.02.2020 dhe të mbledhjes së fundit të datës 30.06.2020. 2. Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 4, datë 11.03.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për procedurën e verifikimit të kandidatëve për pozicionet vakante në Gjykatën Kushtetuese dhe të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë”, i ndryshuar”. 3. Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 5, datë 02.04.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për kriteret dhe procedurën e vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidatëve për pozicionet vakante në Gjykatën Kushtetuese dhe të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë”, i ndryshuar”. 4. Miratimin e ndryshimeve të projektvendimit “Për një ndryshim në vendimin nr. 1, datë 08.02.2019 të Këshillit për Emërime në Drejtësi “Për miratimin e rregullores së brendshme për funksionimin e Këshillit për Emërime në Drejtësi”, i ndryshuar”. JA VENDIMET E MARRA NË MBLEDHJEN E DJESHME TË KED e kandidaturave për vendet vakante, si dhe do të publikohen të plota në ditët në vijim; Këshilli vendosi që mbledhja e radhës e KED të zhvillohet në datën 17.07.2020, ora 13.30, ku do të diskutohet mbi shqyrtimin e dy vakancave që i takojnë institucionit të Presidentit të Republikës dhe Kuvendit të Shqipërisë”, thuhet në njoftimin e KED, thotë Gjykata e Lartë.