BREAKING NEWS

Gati 4 mijë testime! Ja sa raste të reja me COVID u regjistruan në 24 orët e fundit në Shqipëri, zbulohen zonat më 'të nxehta'

Gati 4 mijë testime! Ja sa raste të reja me COVID u regjistruan
x

Politike

Ndryshon ligji për parandalimin e pastrimit të parave, nuk do të vëzhgohen vetëm politikanët, por edhe...(KATEGORITË)

Ndryshon ligji për parandalimin e pastrimit të parave, nuk do të

Qeveria dhe Kuvendi do të ndryshojnë ligjin për parandalimin e pastrimit të parave. Në projektligj thuhet se ndryshimet ligjore parashikojnë monitorimin dhe vëzhgimin jo vetëm të ‘personave të ekspozuar politikisht’, por edhe të të tjerëve ku përfshihen, shokët e tyre, anëtarëve në certifikatën familjare, të prindërve, bashkëpunëtorëve, çdo personi që është bashkëpronar me zyrtarin si çdo personi që ka interesa të përbashkëta.

Mësohet s se miratimi i këtyre ndryshimeve në ligj, është kusht i  vendosur nga Brukseli, për përafrimin e legjislacionit me atë të BE-së, si dhe për luftën kundër pastrimit të parave të pista dhe financimit të terrorizmit.

Bëhet e ditur se në kategorinë e personave të ekspozuar politikisht përfshihen presidenti, kryeministri, deputetët, ministrat, njerëzit e drejtësisë dhe të gjitha ata që deklarojnë pasurinë sipas ligjit. Në këtë kategori përfshihen edhe drejtuesit e kompanive shtetërore, zyrtarë të rëndësishëm të partive politike, persona me funksione të rëndësishme në organizata ndërkombëtare etj. Këta persona do të monitorohen deri në 3 vite pas largimit nga funksioni, bashkë me personat e afërm të tyre. Ndryshimet parashikojnë se vigjilenca e zgjeruar kryhet edhe në raste të tjera të konsideruara me risk të lartë apo kur krijohen dyshime.