BREAKING NEWS

“Meta si oktapodi”, shpërthen Frrok Çupi dhe lëshon paralajmërimin ‘bombë’ për Presidentin: Çështja e floririt do të...

“Meta si oktapodi”, shpërthen Frrok Çupi dhe lëshon
x

Politike

Parlamenti rrëzon dekretet e Metës dhe miraton 6 akte normative, pezullohet vetingu në polici dhe i hapet rrugë sigurimit të detyrueshëm të makinave

Parlamenti rrëzon dekretet e Metës dhe miraton 6 akte normative,

Parlamenti ka rrëzuar dje dy dekrete të presidentit dhe miratoi 6 akte normative. Mazhoranca nuk ka pritur gjatë dhe pas shqyrtimit në komisione të dekretit të presidentit për kthimin e projektligjit për vetingun në polici, e dërgoi atë në Parlament. Ndërkohë edhe pjesëmarrësit në seancën e djeshme plenare e kanë rrëzuar me shumicë votash dekretin e presidentit, duke pezulluar kështu vetingun në polici. Pezullimi i këtij procesi është kërkuar nga disa deputetë, pasi referuar raportimit të bërë nga Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit, kishin konstatuar se puna në dy vite ka ecur në ritme të ngadalta dhe ligji shfaqet parregullsi në vënien në zbatim, duke krijuar kështu më shumë probleme në forcat e Policës së Shtetit. Vendimi i 5 deputetëve u miratua nga komisioni përgjegjës, por u kthye mbrapsht nga presidenti Ilir Meta. Por dekreti i tij është konsideruar pa argumente të qëndrueshme dhe u rrëzua menjëherë, pa pasur asnjë replikë nga deputetë që ishin pjesë e seancës plenare. Gjithashtu u rrëzua dje edhe një tjetër dekret i presidentit, ai i ligjit për sigurimin e detyrueshëm në transportin publik. Qeveria bëri disa ndryshime në këtë projektligj duke rritur nivelin e dëmshpërblimit për të dëmtuarit, reduktoi procedurat dhe përforcoi masat për kompanitë e sigurimit që nuk respektonin ligjin. Nga ana tjetër la me zgjedhje të lirë nëse kompanitë duan të përdorin sistemin bonus-malus apo jo. Duke u kapur vetëm tek kjo pikë, Presidenti Meta ktheu mbrapsht edhe këtë ligj, me dekretin në të cilin argumentonte se bonus-malus të bëhet me detyrim sepse shkelen barazitë e qytetarëve. Pas sqarimit për çdo ndryshim të bërë në këtë projektligji, Parlamenti i cilësoi si të pabaza argumentet e presidentit dhe rrëzoi dekretin. Po ditën e djeshme u miratua dhe një akt normativ shumë i rëndësishëm, i cili lidhet me situatën pandemike. U miratua edhe akti normativ nr. 9, datë 22.3.2021 “Për miratimin e tekstit të marrëveshjes, ndërmjet Ministrisë së Shëndetësisë distributorit të autorizuar “Keymen Ilaç Sanayi ve Ticaret”, A.S, për me vaksinën Coronavax, Kaloi edhe akti normativ nr. 10, datë 24.3.2021 “Për miratimin e marrëveshjes së nënshkruar, ndërmjet Ministrisë së Shëndetësisë dhe distributorit të autorizuar “Keymen Ilaç Sanayi ve Ticaret”, A.S. për furnizimin me vaksinën Coronavac. U miratua akti normativ nr. 12, datë 25.03.2021 “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin 112/2020, “Për regjistrin e pronarëve përfitues”, i cili zgjat afatin që subjektet të regjistrojnë pronarin e tyre përfitues dhe subjektet raportuese në Regjistrin e Pronarit Përfitues.

Më të lexuarat