Politike

‘Pushteti s’ka qenë kurrë i imi, as i krushqve!’, Rama: Mandati i tretë i PS do ti japë Shqipërisë ...

‘Pushteti s’ka qenë kurrë i imi, as i krushqve!’,

Kryeministri Edi Rama ndalesën e radhës të fushatës e ka bërë në njësinë 1 në kryeqytet.

Rama foli se për të bërë punët e nisur duhet mandati i tretë ndërsa tha se pushteti ka qenë gjithmonë i popullit.

Rama: Dua të qëndroj këtu sot me ju te e sotmja për të parë të nesërmen, unë jetoj çdo minutë më stresin dhe shqetësimet e njerëzve, dhe përgjithësisht ju jeni të stresuar nuk është një kohë normale, një çast vështirësie por një periudhë e gjatë , mbi 15 muaj që ju dhe të gjithë ne kanë hyrë në një fazë stresi.

Në një fazë shqetësimi më të madh se zakonisht, ku halleve të zakonshme i është shtuar sipër një re që trysnon, qysh nga tërmeti, tek tërmeti që faktikisht goditi gjithë botën pandemia, që u ndje në të gjithë planet që secili ka bërë, në frikën për të nesërmen , për jetën e gjyshërve, gjatë gjitë kësaj periudhe kemi jetuar duke dëgjuar e lexuar për njerëz si ne që ndahen nga jeta apo që kalojnë një torturë të jashtëzakonshme, kur kufizimi i lëvizjes bën të duket sikur je ne kafaz, ndaj e nesërmja duket si mision i pamundur, prandaj njeriu kërkon të shfryjë të gjejë mijëra arsye për të lehtësuar veten, dhe këtë gjë projeksionin e çojmë tek ata ata që na shërbejnë e qeverisin.

Këtu është momenti që ne te marrim frymë dhe të shohim që në këta muaj s’kemi qëndruar në vend, drita në fund të tunelit po vjen duke u zmadhuar.

Ne si jo shumë të tjerë rreth nesh po bëjmë vaksinim masiv, që po nxjerr nga ankthi me mijëra në ditë.

Ndërkohë vazhdon kthimi në shtëpi i njerëzve që humbën çdo gjë në pak sekonda. Ne kemi ecur shumë e vazhdojmë të bëjmë. Për ti kthyer njerëzit në lagjet e reja, të më falni për Ali Demin, por do jenë më të bukura se aq.

Siç ishin lënë më parë aty për mish për top, ca shpie e tyre ishte ajo, sot janë 210 mijë familje po pak sipërmarrje ndër to, që atë që prisnin të legalizonin e kanë të tyre tanimë. kjo nuk ka përfunduar se janë të vështira nga pikëpamja ligjore, por kur erdhën në 21 mijë ishin bërë ndërsa sot 10 fishi.

Çfarë vjen më pas, se kur të gjithë presin a do ketë vaksina, dhe pastaj vjen, njeriu thotë iku kjo. Tani nuk jemi në kushtet kur diskutojmë a do dalim apo jo, por po pastaj si do jetë ekonomia ime. Që të rinjtë mos të ikin kur të hapen kufijtë.

Kjo është arsyeja pse jam këtu, në këtë fazë të historisë sonë, për tu thënë që pikërisht në këtë vend në 25 prill të votohet PS, jo për 4 vjet të tjera për mua sepse unë e kam thënë që në ditën 1, dhe për fat të keq jetojmë në një shoqëri shumë të mbarsur me te keqen, dhe shumëçka zvogëlohet kur është e mirë dhe e kundërta, dhe lulëzojnë shumë gjysmë të vërteta, e kam themelin e krenarisë sime që në ditën e parë në atë zyrë kam qenë njeriu që hyn de del , pushteti ka qene i juaji , në asnjë rast s’ka qenë i imi, i familjes time, i një rrethi të ngushtë familjarësh e krushqit.

Më të lexuarat