BREAKING NEWS

Berisha reveals phone call that brought about the clash with Erdogan: He asked me undiplomatically…

Berisha reveals phone call that brought about the clash with Erdogan: He asked
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha reveals the reason why he boycotted the Assembly today

Sali Berisha reveals the reason why he boycotted the Assembly today
x
BREAKING NEWS

Erdogan did not meet him, Ilir Meta reacts for the first time

Erdogan did not meet him, Ilir Meta reacts for the first time
x
BREAKING NEWS

Drastic turn in Albanian politics is expected / Spartak Ngjela shows the big plan that is being prepared for Albania

Drastic turn in Albanian politics is expected / Spartak Ngjela shows the big
x
BREAKING NEWS

Erdogan makes it clear to the Albanian government: Take immediate measures so that our relations do not darken

Erdogan makes it clear to the Albanian government: Take immediate measures so
x
BREAKING NEWS

President Erdogan speaks in the Albanian Parliament: We will not allow anyone to spoil this beautiful and pleasant panorama

President Erdogan speaks in the Albanian Parliament: We will not allow anyone to
x
BREAKING NEWS

Here are how many new cases with COVID were registered in the last 24 hours in Albania, the 'hottest' areas are revealed

Here are how many new cases with COVID were registered in the last 24 hours in
x
BREAKING NEWS

Erdogan gives the important announcement, warns of new developments in Albania

Erdogan gives the important announcement, warns of new developments in Albania
x

Politike

Robert Pope provides strong information: I tell you who sponsors Rama's prize for protecting Afghans

Robert Pope provides strong information: I tell you who sponsors Rama's

Journalist Robert Papa in a skype connection in the news studio on MCN commented on the visit of Prime Minister Rama to the US, for whom it was expressed that if the visit was important his stop would be in Washington and not Detroit where Rama stayed. .

Regarding the award that the Prime Minister is expected to receive for housing Afghans in our country, the Pope said that it is not his merit but of all Albanians, while adding that he has come invited from his bases while a Soros-sponsored foundation has sought to give a modest price not only for him but also for three other figures.

As for Berisha's rostrum in New York through an online platform, the Pope said that Berisha has always had many Albanian-American supporters, while explaining that this action was carried out by a group of boys.

Full interview

1. Mr. Papa, the former leader of the Democratic Party, will hold a lecture in New York the next day, a meeting which will be organized through an online platform. What is expected to bring this next rostrum when the US has declared it "Non Grata"?

Of course, the pulpit is not those who declared it non grata, it is the Albanians who have organized this pulpit. That Berisha had Albanian-American supporters are numerous. The moment that invites them once again is that it challenges this action taken against him. I do not know if they will be members of the Democratic Party or if every Albanian will be invited. The organizers are a group of boys. Personally, I would be more open if Berisha had a meeting with 30 or 40 Albanians from different fields, it would be something more significant. The news of this is that in the US there are American Albanians who have the right to vote who want to support Berisha.

2. While Berisha is holding this online rostrum, Prime Minister Edi Rama is currently in the US at the invitation of Hillary Clinton, who is expected to present Rama with an award for Albania's role in housing Afghan citizens. Have you learned more details about this visit and why the prime minister will stay 1 week?

Rama has come invited from his bases while a Soros-sponsored foundation has asked to give a modest price not only for Rama but also for three other figures. Clinton should know that it is not Rama's merit to take Afghans, but of all Albanians. Of course the time of such prices is gone, if my prime minister comes to the US the stop is in Washington the others have no effect at such times.

3.  Kryetarja e Komisionit për Politikën e Jashtme znj. Mimi Kodheli ish ministre e Mbrojtjes së Shqipërisë, ka qënë pjesëmarrëse në Asamblenë Parlamentare të NATO-s. Cilat kanë temat ku të pranishëm ishin dhe ish-Ministrat e Mbrojtjes të Turqisë, Norvegjisë, Italisë dhe Letonisë?

Unë kam kontaktuar me Kodhelin ajo më tha se interes për Shqipërinë për tu shqetësuar shumë për ndikimin rus natyrisht që cvendi ynë duhet të pozicionohet në krah të Amerikës dhe të mos vazhdojë me lojërat e Open Balkan. Dhe çdo kontakt që bëhet në Uashington janë sinjale që ne nuk heqim dorë nga aleatët tanë kryesorë që janë SHBA. I vetmi aleat real për ne është Amerika dhe askush se ka këtë tagër që ta prish këtë marrëdhënie por duhet të dimë ti bindim aleatët tanë se kush është realiteti shqiptar.

5. Z. Papa besoj keni ndjekur se fundmi debatet për te ashtuquajturin dekomunistizim te shoqërisë shqiptare, qe ka marre shkas nga përdorimi i fotos se Enver Hoxhës nga një deputet i Partisë Socialiste. Si mund te behet një gjë e tille pas 30 vjetësh ndryshimi te sistemit?

Më mirë vonë se kurrë. Këtu në SHBA herë pas here merren nazistë nga 93 vjeç dhe ekstradohen në Gjermani për krimet që kanë bërë. Por tek ne su bë kurrë kjo, ende kanë frikë se Enver hoxha ka titujt. Nuk jemi ndarë nga ajo e kaluar. Imagjino si e ndjejnë veten ajo pjesë e shoqërisë që u janë vrarë njerëz. Diktatura në Shqipëri ka qenë shumë më e egër se vendet e tjera.

6. Një koment tuajin mbi foton e z. Berisha ne shtëpinë e Diktatorit Hoxha. Ka një diskutim se ai qe rrezoi komunizmin ka patur afeksion ndaj Enver Hoxhës.

To be real, who was the Albanian who would not accept to take a photo with Enver Hoxha. It's been a birthday now that with a photograph you take down someone's life that I understand. He denied that there was a connection, this was Albania. But that dismisses his personality. In our direction the time has come to have clear figures. Why still with these.