BREAKING NEWS

“Një orë e më parë, këta katërkëmbësh të mbyllen pas hekurave”, kryeministri Rama dha ultimatum, arrestohen 3 personat që shkatërruan stolat e stadiumit (DETAJE)

“Një orë e më parë, këta
x

Politike

Shtatori pritet të sjellë zhvillime të forta, Basha zbulon prapaskenat me ndërkombëtarët

Shtatori pritet të sjellë zhvillime të forta, Basha zbulon

Shtatori pritet të sjellë zhvillime të forta, sa i takon krizës politike në vend. Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka lënë të kuptohet se faktori ndërkombëtar e shikon si rrugën e mundshme për të zgjidhur krizën politike mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe vendore në të njëjtën datë.

Basha tha: 

“Unë nuk mund të kërkoj që çdo kush të ngrihet në nivelin e interesit publik, por nuk mund ti detyroj ti përmbahen këtij standardi. Shumica e deputetëve tanë i dorëzuan mandatet, dhe duke diskutuar çdo hap të mëtjshëm që mori më pas Edi Rama. Ne zgjodhëm rrugën e duhur,  dhe pjesë e kësaj rruge ishte edhe shpjegimi i kësaj rruge. Në këtë kuadër nuk do nënvlerësonin as CDU-në. As qëndrimin e Autoriteve Lokale të Këshillit të Evropës. Ne jemi në rrugën e duhur për të bindur komunitetin ndërkombëtar, jemi në një pikë kthese, i gjithë faktori euroatlantin e konsideron këtë gjendje jo thjesht të papranueshme, por vlerëson se zgjedhjet e parakohshme bashkë me ato lokale janë e vetmja rrugë për të zgjidhur krizën.”

Deklaratat Basha i bëri për ‘Çim Peka Live’.