Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Fillon procesi gjyqësor ndaj Izet Haxhisë, nisin telashet për Sali Berishën, Prokuroria kërkon thirrjen e dëshmitarëve përfshirë ish-kryeministrin, Ylli Rakipin...

Fillon procesi gjyqësor ndaj Izet Haxhisë, nisin telashet për
x

Politike

Shtyhet për në 14 korrik shqyrtimi i kërkesës së Ina Ramës

Shtyhet për në 14 korrik shqyrtimi i kërkesës së Ina
Gjykata Administrative ka shtyrë shqyrtimin e kërkesës për rikthimin në punë si gjykatëse në Gjykatën e Apelit të ish kryeprokurores In Rama. Kërkesa është shtyrë për në datën 14 korrik 2014.
 
“U dhanë konkluzionet përfundimtare dhe u shty vendimi në datën 14 korrik. Ne kërkojmë të pranohet kërkesë-padia e Ina Ramës. Gjykata e futi procesin në një rreth vicioz. Gjykata punoi me dy standarde. Përfaqësuesja e KLD-së do mbrojë vendimin KLD-së. Vendimet e KLD janë cik në sinkron me vendimet e Gjykatës. Ne kemi argumentuar pse Ina Rama duhet të vendoset gjyqtare pranë Gjykatë së Apelit. Unë diskutoj vendimin e KLD-së vetëm në lidhje me Ina Ramën. Vendimin KLD-së për Ina Ramën do e përkufizoja antiligjor, të pa drejtë, ”u shpreh avokati i Ina Ramës për mediat. 
 
Ish-kryeprokurorja, Ina Rama ka dorëzuar në Gjykatën Administrative një padi ndaj Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Padia është bërë për shkak se KLD rrëzoi kërkesën e Ina Ramës për pocizionin e punës si gjykatëse në Gjykaten e Apelit .