BREAKING NEWS

Ministria e Shëndetësisë publikon shifrat, ja sa raste të reja me koronavirus janë shënuar 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë publikon shifrat, ja sa raste të
x

Politike

Vendimi i Komisionit të Ligjeve, anëtari i KQZ zbërthen detajet: Ulja e pragut elektoral me 3% është pa vlerë sepse…

Vendimi i Komisionit të Ligjeve, anëtari i KQZ zbërthen detajet:

Anëtari i KQZ, Bledar Skënderi thotë se ulja e pragut elektoral me 3 % është pavlerë. Gjithashtu ai theksoi se është me rëndësi që të bëhet një fushatë ndërgjegjësuese që votuesit të njihen me mënyrën e re të votimeve dhe të jenë sa më aktiv në zgjedhje.

“Pragu është natyral. Nëse ulim pragun poshtë 3% nuk merr dot mandatin. Ulja e pragut është e pavlerë. Riformatimi i KQZ krijon idenë se po krijohet një institucion i ri. Por thjesht do të ndahet pjesa e administrimit nga pjesa e sipërmarrjes. Do të jetë një zëvendës komisionar që do të merret me teknologjinë dhe një trupë e përbërë nga 7 anëtarë do të zëvendësohen nga dy trupa të reja.Pjesë do të jetë një rregullator. Duhet bërë një shumë fushatë e madhe ndërgjegjësuese për votuesin për këtë mënyrë të re të votimeve. Në këtë mënyrë votuesi do  të bëhet më aktiv”, u shpreh ai.

Më të lexuarat