BREAKING NEWS

"Ndodh për herë të parë", profesori i sëmundjeve infektive jep lajmin që po e prisnim të gjithë: Pandemisë Covid-19 që pushtoi botën, po i vjen fundi! Ja pse nuk do të ketë valë të tretë

"Ndodh për herë të parë", profesori i
x

Politike

Viti i ri akademik në kohë pandemie, Artan Hoxha: Mund të ketë alternim, mësim online dhe në auditor, ja çdo të ndodhë me tarifat e studimit

Viti i ri akademik në kohë pandemie, Artan Hoxha: Mund të

Teksa në 2 nëntor nis viti i ri akademik, rektori i Universitetit të Tiranës, Artan Hoxha deklaroi se mësimi mund të bëhet i alternuar në kombinim mes platformës online dhe në auditore, duke marrë shkas nga situata me COVID-19. Në një konferencë për shtyp, Hoxha tha se tarifat e studimit janë të përcaktuara në Paktin për Universitetin, ndërsa tha se nuk do të ketë përgjysmim të tyre. Mes të tjerash rektori tha se janë marrë masat për fillimin e vitit akademik, ku secili universitet ka platformat e veta. “Sa i përket fillimit të vitit të ri akademik, një nga diskutimet në konferencë ishte se si do e përballonim situatën. Në dijeninë time të gjitha institucionet po angazhohen që të kenë platforma ndryshe nga ato që kemi punuar me herët. Ajo që po ndodh në të gjitha universitet e vendit, është krijimi i një platforme, që garanton që procesi të zhvillohet normalisht. Ajo që po ndodh këto ditë është se po trajtohen në përdorimin e sistemit, pedagogët, administratorët dhe studentët që fillimi akademik të na gjejë të përgatitur. Do të kenë përgjysmim, mbështetje të studentëve në nevojë. Tarifën e regjistrimit për ciklin e dytë të studimit, do të jetë 20 mijë lekë. Ka një kërkesë të studentëve dhe nuk do të ketë përgjysmim të tarifës, pasi do të thotë të bllokosh universitetin. Cikli i dytë i studimeve kudo në botë paguhet më shumë”, tha Hoxha. Rektori i Universitetit të Tiranës foli edhe për rritjen e notës mesatare për degën e mësuesisë në 7.5, e cila ka ndikuar në uljen e aplikimeve dhe sipas Hoxhës kjo nuk është e arsyeshme. “Nota për të hyrë në universitet minimum është nota mesatare 6.5 kurse mësuesia është me 7.5 pra e ka një notë më të lartë, ne themi që kjo nuk është e arsyeshme. Ne mendojmë se ngritja e notës mesatare ka ndikuar në uljen e aplikimeve, por njëkohësisht edhe kohëzgjatja për të dalë mësues mund të jetë një element që e ul këtë aplikim”, tha rektori Artan Hoxha. Për herë të parë pas 4 vitesh u mblodh konferenca e rektorë,ve që është një organ ndërmjetës e përfaqësues me rektorë të universiteteve publike dhe jopublike.

Më të lexuarat