BREAKING NEWS

“Nga tetori deri në mars e shtuna dhe e diela do jenë pa makina”, reagon Artan Hoxha, pyet hapur Ramën: Na rruaç komandant, por...

“Nga tetori deri në mars e shtuna dhe e diela do jenë pa
x

Politike

Zbardhet vendimi, gjyqtarja Joana Qeleshi dha dorëheqjen pasi u njoh me aktet e KPK për pasurinë dhe figurën

Zbardhet vendimi, gjyqtarja Joana Qeleshi dha dorëheqjen pasi u njoh me

Kryetarja e Gjykatës së Durrësit, Joana Qeleshi, ka dhënë dorëheqjen sapo është njohur me aktet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Qeleshi argumentoi se shkak për këtë vendim është angazhimi në një pozicion tjetër pune, por Komisioni i Pavarur i Kualifikimit tregon ndryshe. Më 14 tetor të 2019, trupi gjykues i KPA në prani të përfaqësuesit të Operacionit Ndërkombëtar të Vëzhgimit, arriti në përfundim se provat në lidhje me kriterin e pasurisë dhe kontrollit të figurës kanë nivelin e provueshmërisë dhe vendosi mbylljen kryesisht të hetimit për subjektin e rivlerësimit. Sipas procedurës, menjëherë pas këtij vendimi, kryetarja e Gjykatës së Durrësit, Joana Qeleshi është njoftuar përmes postës elektronike për mbylljen e hetimit dhe kalimin e barrës së provës, duke nënvizuar se shpjegimet apo provat në lidhje me rezultatet e hetimit duhet të dorëzohen jo më vonë se data 29 tetor. Komisioni në vendimin e saj ku deklarohet ndërprerja e procesit të vetingut për kryetaren e Gjykatës së Durrësit, shkruan se Qeleshi vetëm 4 ditë pas dorëheqjes nga posti, ka paraqitur pranë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, përmes postës elektronike sqarimet dhe kundërshtimet e saj në lidhje me gjetjet e parashtruara nga hetimi administrativ. Subjekti përfundimisht kërkoi ndërprerjen e procesit të vetingut. Procesi i vetingut për kryetaren e Gjykatës së Durrësit, Joana Qeleshi nisi në 15 mars 2018, nga trupa gjyqësore e përbërë nga Genta Tafa kryesuese, relatore Etleda Çiftja dhe anëtare Pamela Qirko. Qeleshi e nisi detyrën në krye të Gjykatës së Durrësit në 2013. Ndërsa kujtojmë se në 2017, Ministria e Drejtësisë kërkoi shkarkimin e saj nga posti, për shkak të një vendimi të dhënë lidhur me pronësinë e 45 mijë m2 tokë në Gjirin e Lalëzit, e cila u bë shkak për dhunimin dhe largimin nga Shqipëria të biznesmenit libanez, Fadi Mitri. Ky i fundit, me anë të kompanisë “Omnix” kishte planifikuar të ndërtonte një kompleks gjigant turistik me vlerë 450 milionë dollarë. Deri në fillim të vitit 2016, e gjithë sipërfaqja rezultonte pasuri e paluajtshme publike në regjistrat e shtetit. Por më datë 25 mars të vitit të kaluar, Gjykata e Durrësit, ka dhënë vendim që 45 dynymë nga kjo sipërfaqe t’i njihet si pronë një familje nga Durrësi.

Më të lexuarat