BREAKING NEWS

Luftë e fortë për Kushtetuesen, pjesë e votimit të emrave bëhet dhe Avokati i Popullit, zbardhet loja me ndryshimin e rregulloreve në KED

Luftë e fortë për Kushtetuesen, pjesë e votimit të
x

Politike

ZYRTARE/ Gjykata Kushtetuese i dërgon Presidentit dhe Kuvendit listën e gjyqtarëve për në KED. GJK njeh Arta Vorpsin apo Marsida Xhefarllarin?

ZYRTARE/ Gjykata Kushtetuese i dërgon Presidentit dhe Kuvendit listën

Në mbështetje të nenit 221 të ligjit nr.115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar me ligjin nr.47/2019 “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, sot, më 15.11.2019, Gjykata Kushtetuese i ka dërguar institucionit të Presidentit të Republikës dhe Kuvendit të Shqipërisë listën e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese që plotësojnë kushtet e parashikuara në ligj për të qenë anëtar të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

1. Znj. Vitore Tusha, gjyqtare me kompetencat e Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese;

2. Z. Besnik Muçi, gjyqtar;

3. Znj. Elsa Toska, gjyqtare;

4. Znj. Marsida Xhaferllari, gjyqtare;

5. Znj. Fiona Papajorgji, gjyqtare.