BREAKING NEWS

Listat e hapura/ Kryeministri Rama del live dhe jep qëndrimin e PS (VIDEO)

Listat e hapura/ Kryeministri Rama del live dhe jep qëndrimin e PS (VIDEO)
x

Rajoni

Gjithë shqiptarët e bëjnë që në fëmijëri, Greqia shpall fushatën e vaksinimit më 1 qershor për qytetarët nga mosha 50-vjeç, e vetmja mbrojtje ndaj COVID-19

Gjithë shqiptarët e bëjnë që në

Greqia starton fushatë vaksinimi kundër covid-19 nga 1 qershor.

Sipas një studimi të specialistëve grekë për infeksionet virale nga viti 2017 që u përfundua në muajt e parë të 2020 dhe duke ndjekur shembullin e Australisë, Hollandës dhe Gjermanisë ministria e Shëndetësisë ka vendosur të shpallë një fushatë vaksinimi për grupet e rrezikuara nga mosha 50 vjeç me vaksinën BCG kundër tuberkulozit.

Përderisa nuk ekziston një vaksinë e posaçme dhe është vërtetuar se kjo vaksinë ul rrezikun e gjendjes së rëndë nga covid-19 deri në 80%, atëherë përbën një mbrojtje momentale për popullsinë dhe krijimin e imunitetit të popullsisë, theksojnë shkencëtarët grekë.

Vaksinimi do bëhet në 4 spitale të Athinës dhe disa të qyteteve më të mëdha periferike.