BREAKING NEWS

Spartak Braho 'kap mat' Metën: Kjo që po bën presidenti s’ka ndodhur në asnjë vend të botës!

Spartak Braho 'kap mat' Metën: Kjo që po bën presidenti
x

Rajoni

Greqia fut në karantinë totale disa qytete, këto janë masat shtesë që do të vihen në zbatim deri në 16 mars

Greqia fut në karantinë totale disa qytete, këto janë masat

Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias ka njoftuar masat shtesë, në përballimin e pandemisë së COVID-19.

Konkretisht, nga nesër në mëngjes, më 6 Mars deri më 16 Mars në 6 të mëngjesit do të futen në karantinë totale Athina, Selaniku, Larisa, Lefkada jashtë Meganisi, Fthiotida, Argolida, Korinth, Thesprotia, Arta, Samos, Boeotia, Chios, Etoloakarnania, Rodos, Evia jashtë Skyros dhe Komuna e Kalymnia.

Në gjashtë arsyet për të lëvizur në të gjithë vendin do të ketë ndryshime në kodet 2, 4 dhe 6.

Hardalias deklaroi se ndryshimet e mëposhtme zbatohen për SMS në të gjithë Greqinë, pavarësisht nga rreziku epidemiologjik:

Në SMS 2 për lëvizjen për furnizimin e mallrave bazë, por edhe në SMS 3 për degën bankare, lëvizja do të bëhet vetëm brenda komuna përkatëse ose në një distancë deri në 2 km.

Për SMS 6 në lidhje me sportin ose ecjen me një kafshë shtëpiake, do të bëhet ekskluzivisht në këmbë ose me biçikletë. Me fjalë të tjera, askush nuk do të jetë në gjendje të dërgojë kodin 6 në të gjithë Greqinë për të shkuar me makinë ose motor.

Kur udhëtoni me SMS 4 Organet mbikëqyrëse duhet të kërkojnë prova shtesë në mënyrë që të përcaktohet përshtatshmëria e udhëtimeve të jashtëzakonshme për qytetarët.

Në zonat e kuqe ndalohet lëvizja nga ora 9 deri në 5 të mëngjesit, ndërsa në nivelin e rrezikut shumë të lartë nga ora 7 deri në 5 të mëngjesit. Me përjashtim të Rajonit të Atikës dhe Njësisë Rajonale të Selanikut, ku ndalimi i trafikut gjatë ditëve të javës (nga e hëna në të premte) formohet nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit, për shkak të natyrës metropolitane të këtyre zonave.

Në lidhje me sportin në nivelin e rrezikut shumë të lartë, tani zbatohet më poshtë:

– Pezullimi i funksionimit dhe përdorimit të mjediseve të organizuara sportive.

– Përjashton funksionimin e ambienteve sportive për stërvitje dhe lojëra pa praninë e spektatorëve:

a) skuadrat pjesëmarrëse në kampionatet e futbollit të kategorisë Kombëtare të Burrave A ‘dhe B’ (Superliga I dhe Superliga II), në kampionatet e A ‘kategoria e basketbollit për meshkuj (Liga e Basketbollit) dhe kategoria A’ e volejbollit për burra (burra të Volejbollit) dhe vetëm në garat evropiane, sipas protokolleve speciale të federatave përkatëse ndërkombëtare. Të gjitha turnetë e tjerë pezullohen për ditët në vijim.

Në çdo rast, zbatimi i përjashtimeve të mësipërme është i mundur vetëm nëse ndiqet një protokoll shëndetësor që përfshin një javë të detyrueshme dhe para çdo gare, shqyrtimin e atletëve për COVID-19 me testin e antigjenit nga laboratorët e akredituar.

Përdorimi i mjediseve sportive lejohet gjithashtu nga ata që i referohen situatave nominale të lëshuara nga Sekretariati i Përgjithshëm i Sporteve pas një rekomandimi të Komitetit Olimpik Grek (EOE) dhe Komitetit Helenik Paraolimpik (Ltd.) për mbulimin e nevojave të tyre të përgatitjes për Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike 2021.

Hardalias kujtoi se qytetarët nuk lejohen të qëndrojnë në ambiente të jashtme sportive, marina të organizuara, parqe dhe pemishte.

Në të njëjtën kohë, në lidhje me ceremonitë, u njoftua se në zonat që janë në nivelin e rrezikut shumë të lartë dasmat, pagëzimet dhe memorialet pezullohen.

Shërbimet fetare lejohen të kryhen ekskluzivisht nga personat fetarë dhe personeli i nevojshëm mbështetës pa praninë e personave të tjerë fizikë. Me përjashtim të funeraleve, ku prania e deri në nëntë njerëzve është e lejuar.

Lidhur me shkollat, Hardalias përsëriti se në nivelin e rrezikut në rritje shkollat e mesme janë mbyllur, ndërsa në nivelin e rrezikut shumë të lartë funksionimi i shkollave është pezulluar po ashtu.

Më të lexuarat