BREAKING NEWS

70-vjeçari Hidhet nga 40 m lartësi në Gjirokastër (EMRI)

x

Rajoni

Maqedoni, opozita: PSP ka harxhuar paratë e qytetarëve duke punuar për Zaev

Opozita maqedonase OBRM-PDUKM, përmes një kumtese tha sot se Prokuroria Speciale për katër vjet ka harxhuar 12 milionë euro para të qytetarëve, ndërsa ka punuar për interesat e Zoran Zaevin.
 
Ata thonë se prokurorëve të PSP-së u janë mundësuar të gjitha kushtet për punë, ndërsa të njëjtat sipas tyre, janë keqpërdorur dhe kanë qenë mashë për haraç.
 
“Sipas informacioneve që u publikuan në media prokurorët e PSP kanë marrë 120 mijë denarë (2000 eur) rrogë bruto, ndërsa 80 mijë denarë neto (1500 eur) , plus 160 mijë denarë (3000 eur) shtesë për çdo muaj.
 
Në shembullin e prokurorëve kanë qenë edhe zyrtarët, të cilët kanë marrë paga më shumë se një prokuror mesatar në Prokurorinë Themelore Publik”, thonë nga OBRM-PDUKM.
 
Ata në fund thonë se do të ketë përgjegjësi për gjithë veprat e kryera.