BREAKING NEWS

Çfarë po ndodh? Zjarr i madh në Vlorë, zjarrfikësit shkojnë menjëherë në vendngjarje

Çfarë po ndodh? Zjarr i madh në Vlorë, zjarrfikësit
x

Rajoni

Reciprociteti, Kosova ndalon mjaltin e patatet nga Maqedonia e Veriut

Reciprociteti, Kosova ndalon mjaltin e patatet nga Maqedonia e Veriut
Endrit Shala, ministër i Tregtisë dhe Industrisë, ka marrë vendim për marrjen e masës reciproke ndaj Maqedonisë Veriore në dy produkte. Bëhet fjalë për mjaltin dhe patatet të cilat nuk do të lejohen të importohen në Kosovë që nga dita e sotme. Vendimi futet në fuqi menjëherë.
 
Ky vendim i është nënshkruar edhe Doganës së Kosovës e cila obligohet t’i zbatojë masat nga pika e parë e këtij vendimi.
 “Po, mund t’jua konfirmojmë se sot kam marrë vendimin për caktimin e masës së reciprocitetit për Maqedoninë e Veriut.
Unë i kam shkruar shkresë zyrtarë ministrit, homologut tim maqedonas për reflektim për moslejimin e rasatit të peshkut në Maqedoni. Por autoritetet maqedonase nuk kanë reflektuar. Andaj ne jemi të detyruar që masat e njëjta t’i kthejmë me reciprocitet”, ka thënë Shala për mediat.
 
Ai ka thënë se vendimi është marrë sot dhe ka hyrë në fuqi që nga sot deri në momentin kur organet e Maqedonisë Veriore të reflektojnë.