BREAKING NEWS

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap dyert’? Rama del me mesazhin e fuqishëm: Ballkani Perëndimor ofron shanse për aktorë që s’kanë qëndrim dashamirës, ja sa rrezikon Shqipëria

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap
x

Rajoni

Rëndohet situata/ Pacientët me koronavirus do të trasportohen me tren për në spitale, ky është skenari i shtetit fqinj me Shqipërinë

Rëndohet situata/ Pacientët me koronavirus do të trasportohen me

Shtimi i rasteve me Covid në Selanik ka detyruar autoritetet që të marrë pasa për të transportuar pacientët me tren drejt spitaleve të Athinës.

Sipas mediave, vagonët janë përshtatur posaçërisht dhe kanë një kapacitet prej 80 personash. Treni është vendosur në një pikë të stacionit në Selanik ku është më e lehtë dhe më e sigurt transporti i pacientëve.

Vagonët janë të pajisur edhe me stafet mjekësore që do të shoqërojnë pacientët.

Kjo mënyrë transporti e pacientëve me Covid është kundërshtuar nga profesionistë të shëndetësisë.

Sidoqoftë, Hekurudha është e gatshme të ndihmojë në menaxhimin e situatës shumë të vështirë me të cilën po përballet Greqia në tërësi, por vendimet për transportimin e pacientëve me tren do të merren nga Autoritetet Kompetente Shëndetësore.