Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek ose pite me mish pa petë

Postuar: 28/11/2017 - 22:54

Byreku ose pitja, të gatuar kështu, janë shumë të shijshëm, por ajo që është e dhe më e rëndësishme, gatuhen shumë lehtë.

Nevojiten:

▪ 4 vezë,

▪ 250 gr mish të bluar,

▪ 1 presh,

▪ 1 ajkë ose jogurt,

▪ 6 lugë grizë,

▪ 6 lugë miell,

▪ 1 qese pluhur për simite,

▪ 50 ml vaj,

▪ kripë, piper.

Përgatitja:

Preshin priteni në rrathë, fërgojeni në vaj dhe shtoni mishin e bluar, pastaj fërgojeni edhe pak.

Shtoni kripën dhe piperin. Lëreni të ftohet.

Tundni vezët, shtoni miellin dhe grizin në të cilën keni përzierë pluhurin e simiteve.

Kësaj shtoni mishin e bluar pastaj jogurtin apo ajkën dhe të gjitha përzieni.

Tepsinë lyeni dhe në të qiteni brumin. Sipër mund të qitni pak kaçkavall të grirë në rende.

Piqeni në 200 gradë 35 minuta.

Byrekun ose piten e ftohtë priteni në katrorë dhe shërbejeni me kos apo jogurt. /albeu.com/

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 51

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/11/2018 - 11:14

Kolla, veçanërisht kolla e thatë është drobitëse dhe shumë e sikletshme.

Kolla e thatë shkaktohet nga virozat, gripi dhe e ftohura, por mund të jetë simptomë e alergjive apo irrituesve të ndryshëm të fytit.

Postuar: 20/11/2018 - 10:24

Kosi është një ushqim fantastik që duhet konsumuar çdo ditë.

Postuar: 20/11/2018 - 09:23

Mjalti me kanellën janë ndër produktet më të kombinuara të kuzhinës, të cilat së bashku janë shum

Postuar: 20/11/2018 - 09:09

Tensioni i lartë i gjakut mund të jetë shkatërrimtar për zemrën, trurin dhe veshkat.

Postuar: 20/11/2018 - 08:41

Vaji i ullirit dhe aloe vera janë dy prej dhuratave më bujare të natyrës.

Postuar: 20/11/2018 - 08:18

Soda e bukës është një përbërës fantastik që krahas recetave të gatimit gjen përdorim të veçantë

Postuar: 20/11/2018 - 07:42

Uji është një elementi ushqyes që nuk duhet harruar kurrë dhe duhet konsumuar në sasi të mëdha çd