Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të gatuajmë pastiço me vezë dhe qumësht

Postuar: 18/11/2017 - 22:44

Mos u mendoni dy herë se çfarë do të gatuani sot për drekë, e kemi bërë ne:

Një tavë të shijshme me pastiço. Ideale për këtë vakt, mjaft e shijshme me produkte që të gjithë i kemi në frigoriferin tonë dhe shumë e lehtë për t’u gatuar.

Përbërësit:

300 gr pasta

400 ml qumësht

3 vezë

djath i bardhë

djath kaçkavall i grirë

gjalpë

arrë moskat

kripë

piper i zi

Përgatitja:

Ziejmë pastën në ujë të valuar me kripë për gjysmën e kohës që tregohet në ambalazhin e tyre, pasi gjysmën tjetër të kohës do të gatuhen në furrë.

Në një enë rrahim mirë 2 vezë, shtojmë pak qumësht dhe vazhdojmë sërish rrahjen edhe për pak çaste. Shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar, pjesën tjetër të qumështit, pak kripë, pak piper, pak arrë moskat dhe në këtë mënyrë kemi formuar "salcën" në të cilën do të gatuhet pasta.

E vendosim këtë të fundit në një tavë të lyer me pak gjalp, shtojmë salcën e formuar më sipër dhe rregullojmë me pirun sipërfaqen në mënyrë që të jetë e njëtrajtshme.

E mbulojmë pastiçon me vezën e fundit që na mbeti, e rrahur më parë, e spërkasim sipër me pak djathë kaçkavall të grirë dhe disa copëza gjalpi dhe e vendosim në furrë në 180°C për rreth 20-25 minuta apo derisa të ketë marrë ngjyrë të kuqërremtë në sipërfaqe.

Pasi të jetë pjekur, e lemë të ftohet për disa minuta në mënyrë që e gjithë përbërja të mpikset dhe e presim në copa sipas dëshirës.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 12

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 12/12/2017 - 19:52

Edhe pse shumica e njerëzve e dinë që kafja nuk bën mirë të konsumohet në orët e vona të mbrëmjes shumë prej tyre nuk e zbatojnë këtë rregull.,

Postuar: 11/12/2017 - 22:57

Bota jonë moderne është e mbushur me sëmundje, rreziqe të shumta shëndetësore derisa kanceri është padyshim një nga sëmundjet që i frikëson të gjithë.

Vezët e zjera në mikrovalë mund të shpërthejnë, por ka edhe më keq

Postuar: 07/12/2017 - 22:46

Vezët e zjera konsumohen më mirë të ftohta, por nëse i ringrohim ato në mikrovalë dhe i shpojmë, lëvozhga dhe të brendshmet e tyre mund të shpërthejnë me zhurmë të fortë, duke

Postuar: 05/12/2017 - 22:29

Shumica prej nesh janë të vetëdijshëm, përsa i përket vlerave dhe vitaminave që mbart veza.

Postuar: 29/11/2017 - 20:02

Sipas nutricionistëve më të mirë italianë, buka e shoqëruar me vaj ulliri mund të zëvendësojë shumë mirë një vakt ushqimor për fëmijët dhe jo vetëm.

Postuar: 28/11/2017 - 22:54

Vezët janë përbërësit thelbësor për shumë receta. Vezët kanë bërë bujë në lajme për humbje të peshës.

Postuar: 28/11/2017 - 22:54

Byreku ose pitja, të gatuar kështu, janë shumë të shijshëm, por ajo që është e dhe më e rëndësishme, gatuhen shumë lehtë.

Nevojiten:

▪ 4 vezë,