BREAKING NEWS

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet
x

Shëndeti

Duhet t'i konsumoni me patjetër pasi shegët bëjnë mrekulli, shërojnë shumë sëmundje, parandalojnë edhe kancerin

Duhet t'i konsumoni me patjetër pasi shegët bëjnë

Shegat përmbajnë qindra fara të vogla që kanë ngjyrë pembe të çelët. Ato konsideroheshin si pemë e parajsës në kulturat e lashta. Jo vetëm se kanë kombinim të veçantë se është e lehtë të përtyhen dhe janë të lëngshme.

Përveç tjerash, ato kanë edhe vlera ushqyese që e bëjnë aq joshëse këtë pemë dhe të pa rrezistueshme. Tradicionalisht, shegat njihen si simbol i shëndetit, me disa rekomandime që shega përdoret edhe si një ilaç shërues. Më poshtë i keni 10 arsye pse duhet ta përfshini shëgën në dijetën tuaj.

Parandalon sëmu ndjet e zemrës: Shegat janë të mbushura me polifenole që përmbajnë veti të fuqishme të antioksidantëve. Këta antioksidantë parandalojnë radikalet e lira të dëmtojnë muret e arterieve, pra edhe sëmundjet e zemrës. Ato parandalojnë poashtu oksidimin e yndyrës në gj ak(kolesterolit), që shkakton formimin e pllakave në g ja k dhe zhvillimin e sëmundjeve koronare të arteries.

Parandalon kan cerin: Nga sëmundjet e kanc erit në prostatë deri tek ka nce ri i gjinit, mushkërinjëve dhe lëkurës, shega mund të parandalojë dhe trajtojë disa forma të ka n cerit. Vetia e shijës së kësaj peme lidhet poashtu me prezencën e antioksidantëve polifenol në shegë.

Lëngu i shtrydhur i shegës mund të parandalojë rritjen e qëlizave që shkaktojnë tumorin, dhe nxit shkatrrimin natyral të tyre. Komponime të caktuara në shegë kanë edhe aftësi anti-inflamatore që kontribojnë në vetitë e saj anti-kancerogjene.