Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Fillon procesi gjyqësor ndaj Izet Haxhisë, nisin telashet për Sali Berishën, Prokuroria kërkon thirrjen e dëshmitarëve përfshirë ish-kryeministrin, Ylli Rakipin...

Fillon procesi gjyqësor ndaj Izet Haxhisë, nisin telashet për
x

Shëndeti

E bujshme! Pajisja mjekësore që mund të zbulojë qelizat e tumorit në trupin e njeriut

E bujshme! Pajisja mjekësore që mund të zbulojë qelizat e

Shkencëtarët kanë krijuar një pajisje e cila mund të shkatërrojë qelizat e tumorit të lëkurës.

Ky trajtim i ri mund të i’u lejojë mjekëve të identifikojnë më shpejt qelizat kancerogjene, pa e nxjerrë gjakun jashtë trupit. Shpesh herë kryen ekzaminime të shumta për të përcaktuar sëmundjen e kancerit, por tashmë të gjitha historitë e këqija për vonesat e identifikimit të sëmundjes do të ngelen pas. Pajisja e re është e aftë të monitoroje qarkullimin e qelizat e tumorit (CCT), të cilat përgjithësisht hapen në trup dhe bëhen metasaza vdekjeprurëse, faza kur qelizat fillestare të tumorit ndryshojnë dhe lëvizin drejt pjesëve të tjera të trupit.

Kanceri vazhdon të jetë një nga sëmundjet më vdekjeprurëse, pavarësisht nga shumë mënyra të reja për ta luftuar. Mjekësia moderne ka kura për të parandaluar rritjen e qelizave më të hershme që mund të ndalojnë tumorin, me anë të pajisjes së re që shkencëtarët e quajnë citophone. Pajisja e re është në gjendje jo vetëm të shkatërroje qelizat kancerogjene, duke reduktuar sa më shumë numrin e tyre, por dhe të kuptojë lehtësisht kur pacientët vuajnë nga mpiksja e gjakut. Një gjendje e cila është një ndër shkaqet kryesore të vdekjes së pacientëve me kancer.