
"Në Tiranë ende nuk ka nis kontrolli...", eksperti Karamuço reagon për grupet kriminale

Pamjet e vrasjes së Artan Santos/ Gazetari Hoxha kritikon ish-shefin e policisë, ja cila është arsyeja

Gazetari Hoxha tregon 'prapaskenat' e kamerave nga grupet kriminale, zbulon arsyen përse i përdorin

E rëndë/ Humb jetën në aksident 23-vjeçarja shqiptare në New York, dalin detajet nga policia

Kapet shqiptari me aftësi të kufizuar, ja si bënte “kërdinë” me grabitje në Greqi

Zgjedhjet e 14 Majit/ Alibeaj dorëzon listën e anëtarëve të KZAZ

Përfshihet nga flakët mjeti në Tiranë, dalin detajet e para

Skandali "McGonigal"/ Berisha publikon mesazhin e qytetarit: Rama prej 3 ditësh në një ishull me hetues të FBI

E dinit këtë? Truku më i mirë i kuzhinës: Gatuani makaronat pa ujë se do jenë speciale

Shkruar nga SOT.COM.AL 4 Prill 2022

Makaronat e përgatitura pa ujë kanë shije shumë më të mirë. Sapo të provoni këtë mënyrë të gatimit të makaronave, nuk do t’i ktheheni kurrë gatimit tradicional në shumë ujë.
Eksperti amerikan i ushqimit dhe gatimit, Harold McGee, rekomandon gatimin e makaronave në një sasi të vogël uji të ftohtë.
Sipas tij, kjo mënyrë e përgatitjes ka shijen më të mirë. Por pse të mos shkoni një hap më tej dhe ta përmirësoni atë metodë duke e nxjerrë plotësisht ujin.
Edhe pse kjo metodë nuk mund të përdoret me të gjitha pjatat, ajo është e përkryer për shumicën e pjatave me makarona.
Sekreti është të zëvendësoni ujin me lëngun me të cilin do t’i servirni makaronat. Kjo do të thotë që e gatuajmë menjëherë në supë ose salcë.
Në këtë mënyrë marrim shije perfekte dhe konsistencë perfekte. Makaronat do të përputhen me shijen dhe aromën e pjatës sonë.
Ju garantojmë se do të jetë shumë më e shijshme. Nga ana tjetër, niseshteja e makaronave të gatuara do të hyjë në supë ose salcë, do ta trasojë pak dhe do të theksojë shijen.
Më të lexuarat


Shkencëtarët bëjnë shpikjen gjeniale: Sekreti për shërimin e kancerit gjendet tek peshkaqenët

E thonë ekspertët! Gratë duhet të bëjnë deri në shtatë ekografi gjatë shtatzënisë, ja përse

I dinit këto? Njihuni me të mirat e panjohura të mjaltit të papërpunuar

Para apo pas mëngjesit? Zbulojeni tani, ja kur është koha e duhur për t’i larë dhëmbët

KUJDES! Këto janë disa nga ushqimet që na “shkatërrojnë” dhëmbët, flasin ekspertët

Vjen zbulimi më i ri! Testi i gjakut mund të zbulojë sëmundjen e Alzheimerit vite përpara diagnozës

Si ndikon në artrit? Moti i ftohtë dhe i lagësht, ja çfarë mund të bëni

KUJDES! Keto janë shenjat që ju paralajmërojnë se bakteret e këqija në zorrë po shtohen frikshëm

Kujdes, këto shenja tregojnë se nuk ushqeheni si duhet, ekspertët dalin me këshillat e rëndësishme

Pse ndodh të teshtini 3 herë rresht dhe a është shqetësuses? Flasin shkencëtarët
