
Çfarë do ndodhë nesër në protestë? Zheji del me paralajmërimin e frikshëm: Mund të ketë përplasje. Ka informacion se.../ Noka: Si kurrë më parë

Paditë në SPAK dhe aferat me të vëllanë xhindosin Monika Kryemadhin, sulmon Inceneratorët me faktet publike të Jorida Tabakut

Vjedhja e floririt në Krrabë, blloku 700 mijë euro, deri tek dorëheqja për Shkëlzen Berishën, del videoja e Ilir Metës dhe Sali Berishës që po qarkullon me shpejtësi

“Bota ka hyrë në një politikë të madhe”/ Spartak Ngjela paralajmëron zhvillimet e rëndësishme dhe fatin e frikshëm që e pret Vladimir Putin: Në Shqipëri do krijonte një...

Spartak Braho: Berisha vrasës, ka thirrur protestën për hallin e tij dhe kundër SHBA, ja pse më 7 korrik rrezikon të përsëritet ‘21 janari’ dhe çfarë e lidh kreun e ‘Foltores’ me Metën

Krimi ekonomik operacion blic/ Arrestohen 8 persona, mes tyre edhe zyrtarë të bashkisë, në pranga edhe drejtori i varrezave të Tufinës. Ja skema që përdornin për të vdekurit

Shifrat e të infektuarve po arrijnë nivele të larta/ Konferencë urgjente nga Komiteti Teknik i Ekspertëve: Po qarkullon nënvarianti i ri i Omicron

Alarmohet Evropa, Moska vendos 30 raketa e dy nëndetëse në Detin e Zi, Polonia përgatitet për luftë

E dinit këtë? Truku më i mirë i kuzhinës: Gatuani makaronat pa ujë se do jenë speciale

Shkruar nga SOT.COM.AL 4 Prill 2022

Makaronat e përgatitura pa ujë kanë shije shumë më të mirë. Sapo të provoni këtë mënyrë të gatimit të makaronave, nuk do t’i ktheheni kurrë gatimit tradicional në shumë ujë.
Eksperti amerikan i ushqimit dhe gatimit, Harold McGee, rekomandon gatimin e makaronave në një sasi të vogël uji të ftohtë.
Sipas tij, kjo mënyrë e përgatitjes ka shijen më të mirë. Por pse të mos shkoni një hap më tej dhe ta përmirësoni atë metodë duke e nxjerrë plotësisht ujin.
Edhe pse kjo metodë nuk mund të përdoret me të gjitha pjatat, ajo është e përkryer për shumicën e pjatave me makarona.
Sekreti është të zëvendësoni ujin me lëngun me të cilin do t’i servirni makaronat. Kjo do të thotë që e gatuajmë menjëherë në supë ose salcë.
Në këtë mënyrë marrim shije perfekte dhe konsistencë perfekte. Makaronat do të përputhen me shijen dhe aromën e pjatës sonë.
Ju garantojmë se do të jetë shumë më e shijshme. Nga ana tjetër, niseshteja e makaronave të gatuara do të hyjë në supë ose salcë, do ta trasojë pak dhe do të theksojë shijen.
Më të lexuarat


Nëse vuani nga ky problem i kockave, këto ushqime nuk duhet t’i konsumoni

KUJDES! Nuk duhen neglizhuar kurrë, këto shenja tregojnë tumorin e trurit

Dhëmbë të shëndetshëm dhe të bardhë si bora, kjo është metoda që do t’iu lërë pa fjalë

Vjen lajmi fantastik! Shkencëtarët zbulojnë shkaktarin gjenetik që mund të kurojë rënien e flokëve

Piu lëng limoni dhe parandaloi rritjen e qelizave kancerogjene, pastrimin e trupit nga toksinat dhe rregullimin e presionit të gjakut, rezultati e befasoi

Me vlera kuruese të jashtëzakonshme/ 90% e qelizave të kancerit të mushkërive shkatërrohen nga kjo substancë bimore

Diabetikët nuk duhet t'i hedhin kurrë farat e shalqirit, ja si t'i përgatisin për të kuruar sëmundjen. Flasin ekspertët

Nëse qëndroni ulur për një kohë të gjatë, rrezikoheni të prekeni nga këto sëmundje të rënda

E keni tepruar me alkool? Me këtë pilulë mund të shmangni dhimbjen e kokës

Këto janë profesionet që ju bëjnë keq për zemrën
