
Shtohen ethet për Ilir Metën, Sali Berishën dhe 3 ish-ministra të njohur, ja pse drejtësia mund të hapë hetimet për aferën e tyre qindra milionëshe që po iu zhduk shqiptarëve 10 mln dollarë në vit

Fillojnë ditët e “tmerrit” për Shkëlzenin për aferën e Gërdecit, më 7 dhjetor del para SPAK sekretarja e Aldo Bumçit që mund ta çojë pas hekurave, djali i Berishës në GJKKO më 14 dhjetor

Fundoset Shkëlzeni dhe ministri i Drejtësisë së Sali Berishës, inxhinierja nxjerr për herë të parë në SPAK faktin që vërteton lidhjet e fshehta të djalit të tij si pronar në hije i biznesit të vdekjes në Gërdec

Spartak Braho: Në tryezën e SPAK, fletë-arresti për Sali Berishën, prokurorët gati kërkesën për t’i kërkuar Kuvendit autorizimin që çon në pranga ish-kryeministrin

Ja të gjitha dhuratat e Edi Ramës për Carlo Bollinon, si e vendosi të gjithë shtetin në shërbim të bizneseve të tij, nga përfitimi i kontratave Bunkart 1, Bunkart 2, deri tek falja me firmën e kryeministrit për 20 vite prona publike me 1 euro qira, zba...

"S'kishte bazë ligjore për demontim të fishekëve, më pas doli urdhëri për.."/ Tragjedia e Gërdecit, zbardhet dëshmia e sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Mbrojtjes

“Urdhrin e kërkon shefi”/ Tragjedia e Gërdecit, zbardhet dëshmia e ish-ushtarakut

Dosja “Tropoja”, si u ekzekutuan njëri pas tjetrit vëllezërit Haklaj pas konfliktit me Berishën, kush janë 15 zyrtarët që rrezikojnë burgun, ja provat që po heton SPAK

E dinit këtë? Truku më i mirë i kuzhinës: Gatuani makaronat pa ujë se do jenë speciale

Shkruar nga SOT.COM.AL 4 Prill 2022

Makaronat e përgatitura pa ujë kanë shije shumë më të mirë. Sapo të provoni këtë mënyrë të gatimit të makaronave, nuk do t’i ktheheni kurrë gatimit tradicional në shumë ujë.
Eksperti amerikan i ushqimit dhe gatimit, Harold McGee, rekomandon gatimin e makaronave në një sasi të vogël uji të ftohtë.
Sipas tij, kjo mënyrë e përgatitjes ka shijen më të mirë. Por pse të mos shkoni një hap më tej dhe ta përmirësoni atë metodë duke e nxjerrë plotësisht ujin.
Edhe pse kjo metodë nuk mund të përdoret me të gjitha pjatat, ajo është e përkryer për shumicën e pjatave me makarona.
Sekreti është të zëvendësoni ujin me lëngun me të cilin do t’i servirni makaronat. Kjo do të thotë që e gatuajmë menjëherë në supë ose salcë.
Në këtë mënyrë marrim shije perfekte dhe konsistencë perfekte. Makaronat do të përputhen me shijen dhe aromën e pjatës sonë.
Ju garantojmë se do të jetë shumë më e shijshme. Nga ana tjetër, niseshteja e makaronave të gatuara do të hyjë në supë ose salcë, do ta trasojë pak dhe do të theksojë shijen.
Më të lexuarat


Të pasura me fibra dhe antioksidantë, ja pse duhet të konsumoni hurma arabie

Ekspertët ngrenë alarmin, kujdes kur hani ushqime me ngjyrues, ja nga se rrezikoheni

Pirja e kafes pasdite duhet të evitohet, ja si ndikon në shëndetin tonë

Nisni sot dhe prisni rezultatet e dëshiruara deri në Krishtlindje! Çfarë është metoda 90-30-50 që propozon dietologia e famshme?

Sot Dita Botërore e SIDA-s, ja çfarë duhet të dini për sëmundjen vdekjeprurëse që po “kërcënon” botën

Çfarë duhet në hani në muajin dhjetor, ushqimet më të shëndetshme të stinës, si t’i përzgjidhni të freskëta

Çaji që djeg dhjamin e tepërt edhe kur qëndroni ulur, sa filxhanë duhet të pini në ditë që të shihni rezultate pozitive

Keni probleme me lëkurën e dehidratuar? Aplikoni 5 truke të lehta për zgjidhje të menjëhershme

Pse nuk duhet t’i injoroni dhimbjet e vazhdueshme të barkut, ja sëmundjet nga të cilat mund të vuani

Nga mishi te bizelet, këto shtatë ushqime që mund t’i ruani në ngrirje pa iu dalë shija
