BREAKING NEWS

Albin Kurti mbylli kufirin me Shqipërinë, vjen reagimi i parë nga kryeministri Rama

Albin Kurti mbylli kufirin me Shqipërinë, vjen reagimi i parë nga
x

Shëndeti

Emergjenca e pandemisë, sytë nga shkenca, një shpresë vjen nga gjaku i të shëruarve

Emergjenca e pandemisë, sytë nga shkenca, një shpresë vjen

Një terapi efektive për infeksionin Sars-CoV-2 mund të arrijë në 3-6 muaj, në sajë të përdorimit të plazmës së dhuruar nga njerëz që kanë kaluar sëmundjen. Të pasura me antitrupa antivirus, kërkojnë përdorimin e metodave për inaktivizimin e patogjenëve dhe nga imunoglobulat e nxjerra nga plazma e njerëzve të kuruar dhe imun ndaj virusit të prodhuar në nivel industrial.

“Kedrion Biopharma” e ka vënë në dispozicion këtë plan ndërhyrjeje, për të përballuar emergjencën serioze shëndetësore për shkak të pandemisë Covid-19.

"Në të kaluarën, ka pasur shumë sëmundje që kanë përfituar nga ky lloj trajtimi”, -tha Alessandro Gringeri, Shefi i Mjekësisë dhe Zyrtari R&D i Kedrion Biopharma. “Probabiliteti i efikasitetit është shumë i lartë, afër 90-95%. Kjo na ka nxitur që të përqendrohen burimet dhe investimet për të pasur një përqendrim të imunoglobulave hiperimune me një përmbajtje të lartë të antitrupave specifikë që neutralizojnë SarS-CoV-2 brenda 3-6 muajsh, të aftë për të luftuar sëmundjen në raste të rënda simptomatike dhe, në të ardhmen, e bllokojnë evolucionin e simptomave si në pacientët tashmë të shtruar në spital me Covid-19 ashtu edhe në subjektet me rrezik më të madh.

"Plazma është një material i çmuar biologjik, vetitë biokimike të të cilit dhe përdorimet terapeutike janë kryesisht të pashpjeguara, potenciali i tij prandaj është akoma i madh dhe ne jemi të bindur se mund të ndihmojë shumë në këtë rast", shton Gringeri.

“Në pritje të fillimit të prodhimit industrial, rezultatet e regjistruara nga administrimi i plazmës konvulsive hiperimune te pacientët me Covid-19 në kushte kritike të kryera nga disa qendra në Lombardi janë shumë pozitive", shton kompania.