BREAKING NEWS

Rrebeshe, breshër dhe rrufe/ Ja çfarë do të ndodhë me motin me 10 gusht

Rrebeshe, breshër dhe rrufe/ Ja çfarë do të ndodhë me
x
BREAKING NEWS

Çfarë po fshihet? Detaje tragjike nga vdekja e aktorit shqiptar dhe gruas së tij/ Autoritetet amerikane po hetojnë nëse kishte konflikt mes çiftit! Në apartament u gjetën shenja…

Çfarë po fshihet? Detaje tragjike nga vdekja e aktorit shqiptar dhe
x
BREAKING NEWS

Ngjarja tragjike në Shkodër/ Zbardhen detaje të reja, ja kush e qëlloi me armë zjarri 12-vjeçarin

Ngjarja tragjike në Shkodër/ Zbardhen detaje të reja, ja kush e
x
BREAKING NEWS

E rëndë/ Vritet me çifte 12-vjeçari në Shkodër, dyshimet e para

E rëndë/ Vritet me çifte 12-vjeçari në
x
BREAKING NEWS

Aktori dhe bashkëshortja ranë nga kati i 6-të i pallatit në New-York/ Zbardhen detaje të reja, hetimet: Në apartament gjenden disa shenja

Aktori dhe bashkëshortja ranë nga kati i 6-të i pallatit në
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela lëshon ‘bombën’, zbulon çfarë po lë pa gjumë Berishën e Metën dhe tregon goditjen e fortë që do marrin së shpejti: Prisni dhe shikoni...

Spartak Ngjela lëshon ‘bombën’, zbulon çfarë
x
BREAKING NEWS

“Jemi në një betejë me këtë qeveri”, Berisha plas deklaratën e fortë: Një pronar peshkarexhe kontrabandon naftë, takohet shpesh edhe me Ramën

“Jemi në një betejë me këtë qeveri”,
x
BREAKING NEWS

Viti i ri Akademik / Universiteti i Tiranës jep njoftimin e rëndësishëm, ja kur nis shkolla e lartë (Dokumenti)

Viti i ri Akademik / Universiteti i Tiranës jep njoftimin e
x

Shëndeti

Forcon imunitetin, ky është lëngu që iu duhet në këtë periudhë

Forcon imunitetin, ky është lëngu që iu duhet në

Përbërësit pikantë të kësaj pije ndihmojnë në forcimin e imunitetit dhe ngrohin trupin gjatë ditëve të ftohta të vitit.

Po ashtu, agrumet e përdorura në këtë recetë mundësojnë vitaminën C, thelbësore për imunitetin.

Ndërsa hudhra dhe mjalti ofrojnë mbështetje antibakteriale.

Kjo pije do të qetësojë gjithashtu dhimbjen e fytit dhe do t’ju pastrojë sinuset.

AgroWeb.org ju sugjeron përgatitjen e këtij grumbulli të fuqishëm përbërësish sapo të vijë sezoni i të ftohtit dhe gripit.

Edhe pse më poshtë do të gjeni metodën e përgatitjes së këtij lëngu, në të vërtetë ju mund të eksperimentoni edhe vetë me përbërësit sipas shijes tuaj.

Ju mund të dyfishoni sasinë e specit djegës dhe shtoni të gjitha farat e tij. Ose të shtoni akoma më shumë hudhër dhe xhenxhefil, për një dozë më të lartë agjentësh anti-inflamatorë.

Receta

Përbërësit

1/4 filxhan hudhër të grirë

1/4 filxhan xhenxhefil të grirë

2 speca djegës të thatë ose të freskët, të grimcuar

1 lugë çaji turmerik, i bluar ose grirë

1/2 lugë çaji piper i zi

1 portokall

1 limon

Uthull molle

Përgatitja

Në një kavanoz të pastër, bashkoni hudhrën, xhenxhefilin, specin djegës, shafranin e Indisë dhe piperin.

Shtrydhni portokallin edhe limonin dhe shtoni në përzierje lëkurat e tyre.

Përziejini mirë përbërësit dhe më pas shtypni për të nxjerrë sa më shumë aromë të jetë e mundur.

Hidhni uthull molle derisa të mbulohen plotësisht lëndët e ngurta, por mos e mbushni kavanozin deri në buzë.

Nëse kapaku i kavanozit tuaj është prej metali, mbulojini buzët e tij me një letër kuzhine e më pas mbylleni kapakun fort.

Kjo bëhet për të parandaluar që metali të bashkëveprojë me uthullën.

Transferojeni kavanozin në frigorifer dhe lëreni për të paktën 12 orë.

Ju gjithashtu mund ta transferoni kavanozin në një zonë të freskët dhe të errët në kuzhinë, si për shembull në dollap.

Lëreni kavanozin përmbys dhe tundeni butësisht një herë në ditë për tre javë.

Pas periudhës së caktuar, largoni përbërësit e ngurtë dhe shtoni mjaltë për shije.

Konsumoni nga një lugë gjelle ose gjysëm luge gjelle me lëng çdo mëngjes, ose sa herë që nuk ndiheni mirë.

Këshilla

Këshillohet që pijen ta konsumoni brenda 1 muaji.

Sigurohuni që kavanozi juaj të ketë një kapak hermetik dhe të jetë i pastruar mirë.