
20 mijë shqiptarë vdiqën nga Covid-19 dhe mijëra të tjerë shpenzuan 200 milionë euro për t’u kuruar, mjeku Erion Dasho zbardh prapaskenat e forta nga pandemia dhe ngre alarmin për korrupsionin që ka mbërthyer sistemin shëndetësor në vend

Edi Rama vizitë në Kroaci për t’i bërë qokën strehuesit të Sali Berishës, kryeministri konfirmon lidhjet me “non gratën” nëpërmjet Bashkim Ulajt dhe pranon konfliktin e interesit që i ka dhënë koncesione

Ish-ministrja Frida Krifca dhe zinxhiri drejtues i AZHBR drejt arrestimit sipas modelit kroat, ja si OLAF shkaktoi “tërmet” në Zagreb dhe si përfunduan në pranga zyrtarët që abuzuan me fondet e BE

Ja çfarë zbuloi kreu i SPAK Altin Dumani në vitin 2010 për aferën e “Gërdecit”, si e raportoi Ambasada e SHBA tragjedinë, zbardhet kabllogrami amerikan që fundos Shkëlzen Berishën

Në SPAK ka plasur sherri për datën e arrestimit të Ilir Beqjas

Spartak Ngjela flet për dosjet në SPAK të dhëndrit të Berishës, Shkëlzenit, Ilir Beqajt, Frida Krifcës, Belinda Ballukut e Mirela Kumbaros dhe nxjerr zbuluar skandalin e Ramës me deklaratën që KFOR të marrë nën patronazh veriun e Kosovës

Ja dosja e re që rrezikon Edi Ramën, marrëdhënia me kinezin Patric HO që i hapi ekspozitë dhe pazaret Duçka-McGonigal me biznesmenin e goditur nga SHBA

“Senatorët” e PS i dalin kundër Edi Ramës për tradhtinë ndaj Kosovës dhe lojërat me serbët, lëvizja kundër Albin Kurtit e dyshimtë, kërkojnë mbështetje për kryeministrin kosovar

Gabimi që bëni iu 'kushton' shumë kur gatuani perimet, mësoni mënyrën efikase si t'i përgatisni pa humbur vlerat ushqyese

Shkruar nga SOT.COM.AL 8 Maj 2023

Perimet janë një burim bazë vitaminash dhe kanë një vlerë ushqyese shumë të rëndësishme për organizmin tonë, por kushti kryesor është që ato të ruhen, gatuhen dhe konsumohen në mënyrën e duhur.
Sipas ekspertëve, mënyra se si gatuhen perimet ndikon në përmbajtjen e tyre të vitaminave të vlefshme dhe mineraleve thelbësore dhe ka një gabim që shumica prej nesh e bëjnë.
Duhet të shmangim zierjen e perimeve, pasi kjo mënyrë gatimi çon në humbjen e lëndëve ushqyese deri në 50%. Nuk rekomandohet zierja, sipas ekspertit, sidomos për perimet që përmbajnë vitamina të tretshme në ujë, si lakra, spinaqi, lakra jeshile, brokoli, fasulet dhe bizelet. Siç sugjeron emri i tyre, vitaminat e tretshme në ujë shpërbëhen kur bien në kontakt me ujin.
Një mënyrë për të ruajtur vlerat ushqyese të këtyre perimeve është zierja e tyre me pak ujë dhe për një kohë të shkurtër. Përndryshe, rekomandohet pjekja dhe avulli.
Më të lexuarat


Vuani nga dhimbjet reumatizmale? Ylli Merja: Sekreti qëndron tek ky vaj

Doktori i njohur jep paralajmërimin drastik për ata që ulen në tualet me celularin në dorë

Receta me mjaltë për rregullimin e fluksit të oksigjenit në mushkëri

Pini rregullisht cigare? Provoni 7 mënyra efikase për të pastruar mushkëritë në mënyrë natyrale

Prekeni shpejt nga virozat e stinës? Mos e neglizhoni, zbuloni produktet që duhet të konsumoni

Njihuni me vetitë kurative të shegës

Për të mos patur probleme nga puna në kompjuter, këtë vitaminë duket ta pini me patjetër

Vuani nga pagjumësia? Ja disa ushqime që u ndihmojnë për të "mposhtur" problemin tuaj

400 luanë deti dhe foka gjenden të ngordhura në breg, ekspertët: Vjen si pasojë e...

Prekeni shpejt nga virozat e stinës? Ja produktet që duhet të konsumoni
